Liveblog “Gat van Grave” 89. Droom van Hans Huizing op Facebook.

Hans Huizing heeft 3 nieuwe foto’s toegevoegd.

4 uur · 
Het had gekund. De omstandigheden, hoe triest die voor de gedupeerden ook mogen zijn, leenden zich er wel voor. Matige tot plaatselijk strenge vorst en stilstaand water. 

De perfecte ingrediënten voor een gezonde groei van spiegelglad zwart ijs. Ik zag het al voor me. Het startschot met de kanonnen. Door de burgemeester of Willem Alexander himself. Voor de officiële noot en om zijn titel van vorst van een extra laag te voorzien. 

Een schaatstocht over de Maas. Van Grave tot de volgende stuw. En terug natuurlijk. Met koek en zopie in de haven. Dit alles gelardeerd met humoristisch commentaar van opperspreekstalmeester Jan Verhaaren. En stempelposten niet te vergeten. Met diverse dweilorkesten. 

Om de sfeer nog feestelijker te maken zou langs het parcours een kleurrijke verlichting worden aangebracht. Helaas. Het mag niet zo zijn. Het water gaat deze week nog een halve meter zakken om daarna geleidelijk aan naar de normale hoogte terug gebracht te worden. 

Dat heb ik me net door een deskundige laten vertellen. Ik vind het fijn voor hen die op wat voor manier dan ook afhankelijk zijn van de scheepvaart, maar anderzijds had ik toch wel graag een keertje op de Maas wat kilometers willen schaatsen. Maar goed. 

Een droom hoeft ook niet altijd uit te komen. Dan blijft er in ieder geval nog altijd iets te fantaseren over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: