Historisch Grave: Schrijver Geert Mak bezocht De Hampoort en De Hoofdwagt.

 DE ZOMER VAN 1823: IN HET VOETSPOOR VAN JACOB VAN LENNEP.

Geert Mak vertrekt vanuit Zutphen via Brummen in de richting van Arnhem, langs de buitenplaatsen van Sonsbeek via Wageningen, Rhenen en Amerongen naar Tiel. Vanuit Tiel gaat de reis door het rivierenlandschap naar Nijmegen, waarbij de route oa via Wamel, Druten en Lent loopt. Vervolgens bezoekt Mak Grave, waar hij oa de Hampoort en de Hoofdwagt bezoekt, om tenslotte in
‘s-Hertogenbosch te eindigen.

In dit YouTube filmpje ziet U Cato en Harrie Kersten de stoep van de Hoofdwagt schoonpoetsen. Hij spreekt er schande van dat voor de ingang van de Hampoort blokkendozen gebouwd zijn. Hij pleit voor het terugbrengen van de Hampoortbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: