Grave Lokaal

Twee brieven aan de heer Rob Bannink. Wil Baaijens schrijft n.a.v. het uitzetten van Armeens gezin uit Boxmeer. (Ook Land van Cuijk).

Geachte lezers.

Tot mijn groot ongenoegen, mocht Ik vanochtend in de Gelderlander lezen dat voor het Armeens gezin Khachatryan ,met twee in Nederland geboren kinderen en een derde op komst, komende woensdag op het vliegtuig naar Armenië worden gezet. (zie bijlage 2) 
Als populist (van 2000 tot 2015 ben ik lid geweest van de SP, volgens de normen van de grote politieke partijen een links populistische partij ) ben ik geen voorstander van de huidige migrantenstromen naar ons land. Echter ten opzichte van kinderen zijn wij internationale verdragen aangegaan die ons morele verplichtingen opleggen. Op 30 april 2014 heb ik daarover een e-mail naar de Graafse VVD gestuurd (zie bijlage 1).
Ik heb aan die e-mail nog wat toe te voegen.
Ik mag aannemen dat in ons land, met een (veel geroemde) op Christelijke grondslag geënte beschaving, waarde wordt toegekend aan wat neergelegd is in art.3 van het VN-verdrag inzake de Rechten van het kind waar staat: Bij alle maatregelen die kinderen betreffen dient het belang van het kind voorop te staan. De beide in Nederland geboren kinderen van 4 en 6 jaar oud uit het gezin Khachatryan vallen onder de bepalingen van dat gedrag en ik ben dan ook van mening dat beide kinderen , met hun ouders, niet afhankelijk moeten zijn van een gebaar of gunst van onze overheid maar van een humanitair beleid van diezelfde overheid die  haar morele verantwoordelijkheid  moet nemen ten aanzien van beide kinderen. Uitwijzing naar Armenië zal voor de kinderen een traumatische ervaring worden. Waarom maken we ons wel zeer terechte zorgen over het welzijn van dieren, maar niet voor het welzijn van jonge kinderen. Is dat vanwege de incompetentie van onze overheid of past dat niet binnen onze Christelijke beschaving? 

M.v.g. Wil Baaijens.

Rechten van het kind.

Op 20 november 1989 aanvaardde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties het verdrag inzake de Rechten van het Kind. In Nederland trad dit verdrag in 1995 in werking. De ondertekening van dit verdrag is geen vrijblijvend gebeurtenis  maar schept voor Nederland, ook ten opzichte van kinderenvan asielzoekers, verplichtingen. Minister President Rutte heeft via het jeugdjournaal ten overstaan van televisiekijkend Nederland duidelijke uitspraken gedaan dat Nederland geen kinderen zal uitwijzen. Gelukkig predikt de VVD in het Liberaal Manifest (het politieke programma van de VVD) dat iedere burger lokaal rechtstreeks contact kan hebben met raadsleden, wethouders of de burgemeester. Als burger van Grave maak ik gebruik van deze mogelijkheid en richt ik me met het onderstaande verzoek tot het Graafse VVD-raadslid, de heer Bannink.
Geachte heer Bannink.
U bent volksvertegenwoordiger van de VVD en in die hoedanigheid wil ik u attent maken op het  artikel “Gezin Hovsep terug naar Armenië “ in de Maasdriehoek van 30 april 2014.
Nog niet zo lang geleden verklaarde de hoogste VVD-politicus van ons land en uw partijleider, Mark Rutte,  in het T.V. jeugdjournaal  dat, als beschaafd land,  NEDERLAND nooit kinderen zal uitwijzen. De foto in het artikel laat echter een gezin zien met twee kinderen die  met hun ouders uitgewezen zullen worden naar een land dat het gezin en dus ook de beide kinderen waarschijnlijk geen toekomst zal kunnen bieden. Gelukkig hebben we in het Land van Cuijk gemeenten die, volgens het politieke bestuur, succesvol samenwerken en, naar ik mag veronderstellen, als zodanig een politieke vuist kunnen maken. Mijn verzoek aan u is dan ook: zou u uw hoogste politieke leider, Mark Rutte, en uw VVD-collega’s  in het Land van Cuijk willen benaderen om er op te wijzen dat een zo hoog gekozen politicus  zich aan zijn woord dient te houden. Dat het jeugdjournaal niet dient om uit politieke overwegingen praatjes voor de vaak te verkopen. E.e.a. heeft met integriteit te maken en ik hoop dat u Mark Rutte er op aanspreekt zijn politieke belofte gestand te doen. Ik zie u antwoord met belangstelling tegemoet.
M.v.g. Wil Baaijens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *