Wat me opviel vandaag. 1. Bouwen in rivierbed van de Maas.

Ruimte voor de Maas Mooi plaatje inderdaad. Je ziet goed dat de rivier uiteindelijk niet te temmen is en haar oude pad weer kiest. Des te vreemder dat Grave toch in het rivierbed van de Maas gaat bouwen (www.waterlinie-grave.nl/waterlinie). Mogelijk dat deze bouwplannen ook de komst van de retentiegebieden in Gassel en Keent extra noodzakelijk maakt.
Gelezen op Facebookpagina Ruimte voor de Maas. Meer klik op blauwe gedeelte.


Deze paarse taartpunt is het beoogde retentiegebied van Gassel. Dat daar nog particulieren wonen en bedrijven en agrariërs actief zijn laat de overheid vooralsnog koud. 20 jaar onzekerheid over de toekomst van dit gebied en zijn bewoners. Vergelijkbare problematiek speelt op meer plekken langs de Maas. Veel mensen / belanghebbenden weten echter nog van niets… (afbeelding uit Voorkeurstrategie Bedijkte Maas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: