Faillissement Arsenaal is uitgesproken schrijft de Gelderlander.

Carnavalsclub en Filmcafé dakloos
GRAVE
Faillissement restaurant in Het Arsenaal uitgesproken
Filmcafé Grave en carnavalsvereniging Pothuusburg, beide eerder van hun onderdak beroofd door de grote brand die het Palazzo Theater verwoestte, zitten zwaar in de problemen door het faillissement van restaurant Het Arsenaal in Grave.
Het filmcafé is overvallen door het besluit van de uitbaters het faillissement van hun zaak – dat de rechtbank inmiddels heeft uitgesproken – aan te vragen. Het had juist dit jaar een doorstart willen maken in het horecagedeelte van het markante gebouw. Daarover was al overeenstemming met het echtpaar Van Doorn, dat een jaar het restaurant heeft gerund in het voormalige designcentrum van interieurarchitect Jan des Bouvrie. Voor diens komst stond het gebouw bijna tien jaar leeg.
Het Filmcafé zit sinds de brand in het Palazzo Theater in april vorig jaar zonder dak boven het hoofd. “Nu zullen we op zoek moeten naar iets anders”, zegt Maarten Slooves, voorzitter van het bestuur van de stichting achter het Graafse filmhuis. Slooves probeert, tot nu toe tevergeefs, in contact te komen met het echtpaar Van Doorn.
Catharinahof, het multifunctionele woonzorgcentrum achter het stadhuis, dat 0ok een theaterzaal en andere zaalruimten heeft, is bij het filmhuis uit beeld. Slooves: “Daar hebben we vorig jaar mee gesproken over wat mogelijk is. Maar toen ze voor de opslag van bioscoopstoelen 650 euro per maand wilden vragen, hield het voor ons op.”
Mogelijk dat het asielzoekerscentrum in de Generaal de Bonskazerne een optie is, zegt Slooves. “In het azc zit namelijk een filmzaal. Aan de andere kant: we zoeken het liefst iets in het centrum.” De vertoning van een film in de openlucht op 27 augustus gaat gewoon door.
Ook bij de carnavalsvereniging weten ze even niet waar ze het nu moeten zoeken. Na de brand weken ze het voorbije carnavalsseizoen aluit, naar Het Arsenaal. “Het nieuws valt ons deze zomervakantie rauw op het dak. Nu weer op zoek moeten naar een nieuwe uitvalsbasis, dat valt niet mee”, zegt bestuurslid Christan Leenders. “Het is ons bij Het Arsenaal dit jaar enorm goed bevallen. De ondernemers waren ook heel behulpzaam. We hebben er veel kunnen organiseren.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: