Grave Lokaal

Na het feesten vanmorgen nu weer stukken aan het doornemen en dan lees je dit! Niets te lezen over de bakkers en de slagerij het centrum!

Duurzame ontwrichting en de verplaatsing van Nettorama of Lidl.
De kans dat door de verplaatsing van ofwel Nettorama ofwel Lidl naar de Arnoud van Gelderweg, hoek Industriestraat de detailhandelsstructuur op het gebied van dagelijkse artikelen wezenlijk verandert, wordt door BRO als zeer klein ingeschat. 
Maar zelfs al verdwijnt een van de aanwezige supermarkten als gevolg het initiatief, dan blijft de consumentenverzorging ook op lange termijn gewaarborgd omdat er voldoende keuze mogelijkheden voor de consument overblijven evenals voldoende mogelijkheden om op accep-tabele afstand de dagelijkse inkopen te kunnen blijven doen. 
Van duurzame ontwrichting zal geen sprake zijn.  

Bron: Uit het BRO rapport


Toelichting webmaster: in de folder van LIDL van week 17 zijn 27 pagina’s van de 40 pagina’s nonfood aanbiedingen zoals parfums, sapcentrifuges, bloemen, vershoudzets, kookplaten, kookboeken, kleding, schoenen, sportshirts,fitnesspullen, dakdragers, koeltassen, toetsenborden en stekkerdozen. Een vergrote LIDL concurreert dus niet alleen met andere supermarkten maar ook met alle winkels in het centrum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *