De Arena: het heeft de koning behaagt.

Herman Verstegen (62) uit Velp
Herman Verstegen is al meer dan 35 jaar actief voor carnavalsvereniging De Zandkruiers. Hij is 29 jaar lang penningmeester geweest en daar worden nu nog de vruchten van geplukt,want hij had een realistische kijk op financiële zaken. Hij iIs organisator en kartrekker van de Velpse optocht. Verder is de heer Verstegen actief als penningmeester en regisseur binnen het Kermis-Dorpsfeestcomité. Hier is hij de spil en de stabiele factor binnen het comité met ruim 25 jaar ervaring. Tijdens het kermisweekend is hij nagenoeg 24 uur per dag in touw voor de dorpskwis, de rommelmarkt en de kermisattracties.
Verder is Herman Verstegen actief bij Hondenvereniging ‘Nieuw Schaijk’. Eerst als bestuurslid, tegenwoordig als vrijwilliger voor onderhoud gebouw en terrein. De heer Verstegen wordt ook wel ‘Manus van alles’ genoemd; hij houdt niet van half werk, maar gaat voor 100%. Hij is de man achter de schermen, en houdt er niet van om op de voorgrond te treden.
Jan Opsteegh (59) uit Velp
Jan Opsteegh bekleedt al vanaf 1985 diverse bestuurs- en coördinerende functies bij carnavalsvereniging De Zandkruiers. Hij was 16 jaar Vorst, zit 25 jaar in Maandagavondcomité en 30 jaar in Pronkzittingscomité. De heer Opsteegh is goed gebekt en voelt zich thuis op het podium. Nooit kun je hem betrappen op een onvertogen woord.
Jan Opsteegh is meer dan 25 jaar actief voor de Toneelgroep Velp. De Toneelgroep verzorgt al meer dan 25 jaar een jaarlijks toneelstuk voor de jeugd van Velp en omstreken. Hij is meerdere malen actief geweest als regisseur en souffleur.
Verder is Opsteegh medeoprichter en voorzitter van buurtvereniging De Tolschot. Daarbij is hij niet alleen actief bij de leuke dingen, maar ook betrokken als het mensen wat tegen zit. Samen met de overige bestuursleden worden er tal van zaken georganiseerd die de leefbaarheid in de wijk zeer ten goede komen. Jan Opsteegh is een onmisbare schakel in de kleine gemeenschap van Velp.
Corrie Cuppen (62) uit Escharen
Corrie Cuppen is al meer dan 45 jaar actief met het geven van gymles aan een vrouwenclubje in gemeenschapshuis de Jachthoorn te Sint Hubert. Onder het motto van ‘dames kom een uurtje per week achter het aanrecht vandaan’. Veel leden zijn al vanaf het begin lid. Daarnaast heeft zij ook lange tijd gymles gegevens aan de heren. Hiermee is ze onlangs opgehouden.
Corrie is ook actief als sportleidster bij de recreatie- en sportvereniging Hart in Actie. Zij is een natuurtalent vanwege het perfect op gevoel sturen van de sportles op een ongedwongen manier.
Verder is zij baanofficial bij MBC De Zeven Heuvelen (Motor en Bromfietsen Club). Baanofficials zorgen ervoor dat rijders door middel van een vlag erop worden geattendeerd als er een hindernis op de baan ligt. Daarnaast verzorgt zij de catering tijdens de Wintercross, Het Nederlands Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap Jeugd. Sinds zij dat doet heerst er discipline in de tent en achter de bar.
Door haar goede humeur en kordate optreden wordt zij zeer gewaardeerd. Onder leiding van Corrie Cuppen heeft het Nederlandse team al 3 jaar achter elkaar de Europees Kampioen geleverd. In 2014 heeft ze zelfs 2 teams begeleid, naast de MX2 ook het Ladies team, dat ook een Europees Kampioen opleverde. Sfeer en motivatie van het team zijn altijd een voorbeeld voor de andere teams.
Corrie Cuppen weet mensen te stimuleren om meer te bewegen is betrokken en bescheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: