Grave Lokaal

Fractie Keerpunt 2010 nieuws: brief bewoners Valkhofseweg over Ruimte voor Ruimte plannen!

Ruimte voor Ruimte
t.a.v. de directie en mevrouw M. Stekelenburg Postbus 79
5201 AB ́s-HERTOGENBOSCH 
Velp, 25 februari 2016 
Betreft: Participatie omwonenden bij planvoornemens Ruimte-voor-Ruimte.
Geachte mijnheer, mevrouw,
Medio december 2015 vernamen wij, als omwonenden van de Planlocatie Valkhofscheweg, toevalligerwijs via internet dat u, Ruimte-voor-Ruimte, voornemend bent om het projectplan aan te (laten) passen middels een verdichting.
Op 3 april 2015 heeft u een verzoek ingediend bij de Gemeente Grave. De Gemeente Grave heeft in haar reactie op uw schrijven d.d. 17 november 2015 aan u kenbaar gemaakt dat voor een verdichting een volledige bestemmingsplanprocedure doorlopen dient te worden, een overeenkomst met de gemeente gesloten dient te worden voor planschade alsmede dat een anterieure overeenkomst in verband met de exploitatiekosten, maar dat zij in principe medewerking wil verlenen aan uw voornemen. Van de gemeente hebben wij begrepen dat zij u geadviseerd hebben om de omwonenden van de projectlocatie Valkhofscheweg te betrekken in uw plannen.
Als omwonenden en belanghebbenden zijn wij allen zeer gesteld op het landelijke karakter, de rust en de privacy welke het huidige bestemmingsplan met zich meebrengt. Wij zijn dan ook geschokt en teleurgesteld dat wij omwonenden tot heden gepasseerd zijn.
Dit is spijtig te noemen, te meer deze planlocatie, zoals bij u bekend, reeds een geschiedenis met zich meedraagt.
Daarnaast is het voor Ruimte-voor-Ruimte een gemiste kans, want een verzoek tot bestemmingsplanaanpassing middels verdichting heeft een reëlere kans van slagen als het plan gedragen kan worden door omwonenden.
Recentelijk hebben wij dit kenbaar gemaakt bij Gemeente Grave en de gemeenteraad. Tevens hebben omwonenden gesprekken gehad met Raadsleden, Commissie Ruimte en wethouder. In navolging hierop heeft de Gemeente Grave c.q. wethouder Daandels aan u kenbaar gemaakt dat als u het bestemmingsplan wenst aan te passen, Ruimte-voor-Ruimte de omwonenden actief dient te betrekken bij, te consulteren en informeren omtrent uw planvoornemens.
Wij gaan ervan uit dat dit verzoek inmiddels tot u is gekomen.
Wij zijn bereid om met u op basis van burgerparticipatie te onderzoeken of er een alternatief projectplan met draagvlak van de omwonenden realiseerbaar is.
Graag vernemen wij of u hiertoe bereid bent en hopen wij spoedig van u te vernemen.
Met vriendelijke groet,
Namens ‘Omwonenden Valkhofscheweg 2.0’ P/a Valkhofscheweg 16, 5363 SN VELP NB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *