Grave Lokaal

Fractie Keerpunt 2010: Brief van Ben Litjens over toegangspasje inleveren Stadskantoor.

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Grave
Onderwerp: pasje gemeentehuis
Beste Sophie, 
Je hebt mij gevraagd om het pasje van het gemeentehuis in te leveren.
Door het College is besloten dat de raadsleden hun pasjes moeten inleveren uit veiligheidsoverwegingen, omdat via dit pasje ook toegang mogelijk is naar ambtelijke werkvertrekken.
Door dit besluit worden de faciliteiten voor de raadsleden ingeperkt.
Ik ben primair van mening, dat de gemeenteraad gaat over zijn eigen faciliteiten.
Naar mijn mening ligt aan het innemen van de pasjes geen raadsbesluit ten grondslag. De gemeenteraad is het hoogste orgaan binnen de gemeente en dat behoort gerespecteerd te worden.
Zolang hiertoe door de gemeenteraad geen besluit is genomen ben ik niet voornemens mijn pasje in te leveren.
Zodra in de gemeenteraad hierover gesproken wordt zal ik mijn argumenten om het pasje te behouden nader toelichten.Een in het openbaar genomen raadsbesluit vind ik noodzakelijk.
Wel kan ik nu reeds melden, dat nagenoeg bij ieder fractie overleg een persoon aanwezig is, die gebruikt maakt van een rolstoel. Zij kan in de toekomst geen gebruik meer maken van het invalidentoilet naast de raadszaal. Zij moet dan per rolstoel naar beneden. Ik vind dat geen burgervriendelijke houding.
Verder constateer ik dat vele personen een pasje hebben zoals tijdelijk personeel, schoonmaakpersoneel, stagelopers enz., die hun pasje behouden. Dan speelt het veiligheidsargument niet, wat kennelijk wel speelt bij raadsleden, zijnde het hoogste gezag. Aan raadsleden komt het vertrouwensaspect als eerste toe.
Tenslotte kunnen de fractie en hun bezoekers alleen nog beschikken over koffie en thee terwijl andere alcohol vrije consumpties, waaraan in de praktijk behoefte bestaat, niet meer aangeboden kunnen worden zoals warme chocolademelk.
Met vriendelijke groeten, 
Ben Litjens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *