Grave Lokaal

Hectische dagen voor Het Arsenaal. Omroep Brabant berich!

Slagveld in restaurant in Grave door Nijmeegse studenten

GRAVE – Nijmeegse studenten hebben vrijdagavond een waar slagveld aangericht bij Het Arsenaal in Grave. Er zouden onder meer stenen asbakken kapot zijn gegooid en een schoorsteen en een plaskruis in de vijver zijn gegooid. Dat schrijft het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) op basis van een brief van de feestlocatie aan studentenvereniging Carolus Magnus. 
De studenten van Carolus Magnus vierden hun gala in Het Arsenaal, maar dat is dus nogal uit de hand gelopen. Op de site van ANS staat een opsomming van de ravage.


Er zouden twee grote betonnen beelden van honden zijn omgegooid, het glas van de terrasverwarmer zou stuk zijn en de planten werden uit de bakken gehaald en op straat gegooid.


Gebraakt en geürineerd op verkeerde plekken
De lijst gaat verder met een plaskruis dat in de vijver is beland. De chemicaliën die in zo’n kruis zitten, zijn hierdoor in het water terecht gekomen. Daarnaast schrijft Het Arsenaal dat er op plekken is ‘gebraakt en geürineerd’ die daar niet voor bedoeld zijn.


“Ik betreur de schade. Wij staan hier als vereniging niet achter”, zegt Jafar Alhashim, de Praese van Carolus Magnus tegen ANS. De vereniging onderzoekt de zaak. Net als Het Arsenaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *