BREAKING NEWS: Gelukkig hebben we de Gelderlander nog!

Grave moet bloeden voor werf
Gemeente wordt verantwoordelijk gehouden voor faillissement van de Scheepswerf Grave in 2012.
Curator Michielsen, die het faillissement van de Scheepswerf in Grave onder zijn hoede heeft, wil geld zien van de gemeente Grave. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curator.
Hij stelt de gemeente aansprakelijk voor het faillissement uit 2012. Bekeken wordt of met de gemeente Grave een schikking kan worden getroffen. Mocht die er niet komen, dan zal de gemeente voor de rechter worden gesleept. Wat Michielsen precies wil bereiken, wil hij niet zeggen. “Ik ben nog in onderhandeling met de gemeente. 
Eind deze maand of uiterlijk eind volgende maand hoop ik daar meer duidelijkheid over te hebben”, liet hij slechts weten.
De curator houdt de gemeente verantwoordelijk voor het faillissement van de scheepswerf in 2012. Er kwamen toen 65 personeelsleden op straat te staan. De scheepswerf had een vergunning aangevraagd om schepen van 135 meter lengte te mogen bouwen. Tot dan toe werden er schepen van 100 meter gebouwd. Door het uitblijven van de vergunning haakten opdrachtgevers en financiers af. Toen na tussenkomst van de curator de toestemming om wel schepen van 135 meter te mogen bouwen er kwam, was het al te laat om de scheepswerf van de ondergang te redden.
Uit de cijfers van de curator blijkt dat schuldeisers voor een totaal bedrag van ruim 1,7 miljoen euro aan vorderingen hebben ingediend. De belastingdienst heeft een vordering van 310.000 euro ingediend. Vanwege verschuldigd salaris van voor het faillissement heeft het UWV een claim van 128.000 euro bij de curator neergelegd.
De scheepswerf kende in 2010 nog een omzet van ruim 20 miljoen euro en in 2011 was dat 18 miljoen euro.
Welk bedrag de curator eventueel bij de gemeente wil vorderen is niet bekend. Ook eigenaar Robbert van Kessel weet dat niet. “Ik weet wel dat we miljoenen schade hebben geleden.”
Van Kessel wil op het terrein van de scheepswerf woningen en een hotel bouwen. Hij gaat er vanuit dat de procedures die via de curator lopen geen invloed hebben op de plannen die hij heeft.
“Ik heb geen invloed op de acties van de curator”, zegt Van Kessel. “Met de gemeente praten we over een toetsingsplan en ik hoop deze maand te weten of we er mee verder kunnen”, aldus Van Kessel over de bouwplannen die hij heeft.
Welk bedrag de curator bij de gemeente wil vorderen, is niet bekend.

Eén gedachte over “BREAKING NEWS: Gelukkig hebben we de Gelderlander nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: