Grave Lokaal

Gelukkig hebben we de Maasdriehoek nog: door bouw op het Oranje Bastion verdwijnen vele gratis parkeerplaatsen!

Grave: geen garantie op parkeren voor deur

Het Oranjebastion in Grave zal bebouwd gaan worden. Op het terrein aan de haven tussen een bestaande woonwijk en het appartementencomplex voor ouderen (Catharinahof) maken centrumbewoners en bezoekers van Grave nu gebruik van het gratis parkeren. Door de nieuwbouw valt deze mogelijkheid weg en daarmee vervallen een fors aantal parkeerplaatsen.
De gemeente verwacht dat dit gecompenseerd kan worden door de parkeerruimte onder Catharinahof en op het bedrijventerrein van Wisseveld. Voor omwonenden en winkeliers in de binnenstad is dit nog de vraag. In de parkeergarage van het Catharinahof moet na twee uur parkeren betaald worden.
Het Graafse college heeft inmiddels toegezegd dat men de parkeerdruk in de komende maanden gaat onderzoeken. Bij de inloopavond die het gemeentebestuur en de projectontwikkelaar afgelopen week organiseerden werd door belanghebbenden benadrukt dat men bij dit onderzoek niet alleen naar het Oranjebastion moet kijken maar naar het parkeren in de hele binnenstad. 
“We zullen nog eens naar de parkeerbalans kijken, maar parkeren voor de deur is geen garantie”, zegt wethouder Erik Daandels (CDA). De camperplaatsen op het Oranjebastion zijn volgens Daandels, ook tijdelijk. Bij de Kazematten van Grave en naast het Arsenaal zijn camperplaatsen met voorzieningen.

Via deze link: Alle achtergrondinformatie te lezen op website Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *