Keerpunt 2010 bijdrage bij behandeling WMO document. ARENA doet verslag.

Hennie Bongers (Keerpunt 2010) vond het voorgestelde evaluatiemoment in 2017 veel te laat: “Is een tussenevaluatie mogelijk?” Anja Henisch: “2015 wordt een overgangsjaar. 2016 is het eerste jaar van nieuw beleid en dan is er in 2017 de eerste evaluatie, die vanaf dan om de vier jaar plaats vindt. De zorg heeft wel een jaarlijks cliëntenonderzoek”. Dat laatste viel goed in de commissie. Men wilde dat dan ook graag ontvangen. 


Hennie Bongers had het ook over communicatie: “Er staan nogal wat regels in de verordening. Het is een flink document geworden. Hoe wordt dat gecommuniceerd?” De wethouder: “Op de site van elke gemeente is er een informatieblad. Het staat ook beschreven bij de gemeentelijke berichten in de Maasdriehoek. Bovendien hebben alle cliënten bericht gehad”. En op de vraag van Bongers over mantelzorgwaardering: “Medio 2015 komt daar beleid op. We hebben voor 2014 nog een klein budget voor een mantelzorgdag in november.” Eva Eigenhuijsen van de gelijknamige lijst: “Ik vind het een uitdagend stuk. De toelichting is net zo groot als het stuk zelf. Ik wens allen die bij de uitvoering betrokken zijn veel succes. Het gaat over 1,5 miljoen euro. Grave is van oudsher een zorgbastion. Is dit een standaardbedrag, of zit er meer in? Ik vraag me ook af of het aantal personen waarover het gaat al bekend is. Ik wil graag geïnformeerd worden over de kosten”. De deskundige naast de wethouder antwoordde dat ze uit moest gaan van het genoemde bedrag, waarvan 1,2 miljoen naar begeleiding gaat. De kosten zijn gebaseerd op de zorg in het verleden. We praten over 99 mensen in de WMO, waarvan 5 mensen beschermd wonen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: