Vrijwilligers VVV Grave kappen ermee. Maasdriehoek schrijft via kliknieuws.

GRAVE – Het college van B en W en raadsleden in de gemeente Grave ontvangen vanmiddag een brief, waarin de vrijwilligers van de VVV aangeven hun dienstverlening per 31 december te beëindigen.

Het huidige VVV-informatiepunt in Grave wordt per 1 januari 2014, zoals alle VVV-kantoren in het Land van Cuijk, omgetoverd tot een zogeheten Toeristisch Informatiepunt. Dit informatiepunt gaat volgens de brief van de VVV Grave niet beschikken over telefoon of internetverbinding met computer en hebben niet meer de beschikking over (zelf te verkopen) folders waarmee ze bezoekers wegwijs kunnen maken in Grave en omgeving’.

‘Niet meer bieden wat we willen’

De vrijwilligers geven aan blij te zijn met de vestigingsplek, centraal gelegen in Grave, maar nu het dienstenpakket verder wordt uitgekleed kunnen zij naar eigen zeggen niet meer bieden wat zij graag zouden willen. 

Voor de informatiepunten kunnen zij gebruik maken van een vlag, een tafel en een paar stoelen. Uit de brief is verder op te maken ‘dat de huidige coördinatorvrijwilliger niet betrokken is geweest bij het overleg tussen de gemeenten in het Land van Cuijk en de ondernemers die op toeristisch/recreatief gebied werkzaam zijn’. 

“In het uitgeklede concept voelt het gehele team van vrijwilligers van de VVV Grave zich niet thuis”, aldus de VVV-managers Joop Ariens en Ans Festen-Moorman.

Het is niet bekend wat de gevolgen zullen zijn voor de andere VVV’s en Toeristische Informatiepunten in het Land van Cuijk.

Meer over de beëindiging van de samenwerking tussen de VVV en de gemeente Grave in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 10 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: