Grave Lokaal

Uitspraak rechter bekend gemaakt via Omroep Brabant!

Doodrijder van Camille Haans in Grave moet verplicht afkicken of de cel in, beslist rechter

Laatst gewijzigd: maandag 22 juli 2013 – 15:13 | Auteur: Bart Oosterveld
DEN BOSCH – De rechtbank in Den Bosch heeft maandagmiddag bepaald dat de bestuurder die verantwoordelijk is voor de dodelijke aanrijding waarbij de 15-jarige Camille Haans uit Grave om het leven kwam, verplicht moet afkicken van zijn GHB-verslaving. Doet hij dit niet, dan moet de 29-jarige man alsnog een jaar de cel in.
De rechter achtte niet bewezen dat het onder invloed zijn van GHB door de bestuurder te maken heeft gehad met het dodelijke ongeluk. Toch verplicht de rechter de 29-jarige man af te kicken van zijn verslaving.

Het meisje werd vorig jaar maart op de Elftweg in haar woonplaats aangereden. De bestuurder reed te hard en was op het moment van het ongeluk onder invloed van GHB, zo stelt justitie. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak bleek dat Camille Haans werd geschept op een plek waar ze niet over mocht steken.

Roekeloos rijgedrag
Justitie verwijt de man dat hij roekeloos is geweest. Toch neemt de rechter dit niet helemaal over. De man heeft niet der mate roekeloos gereden, dat doodslag overtuigend bewezen is verklaard, aldus de rechter in Den Bosch.

De rechter nam wel de eis van justitie over dat de verdachte verplicht moet afkicken van zijn verslaving. Als hij dit niet doet dan wil het Openbaar Ministerie dat de man een jaar de cel in gaat. De rechter gaat hier in mee.

Motoragent meegesleept
Voor het ongeval elf dagen voor het dodelijk ongeluk, waarbij de 29-jarige man een motoragent die in de auto probeerde te komen een eindje had meegesleept, werd door de rechtbank doodslag ook niet bewezen. Justitie gaat de uitspraak bekijken en zien of ze tegen de uitspraak in beroep gaat.

De vader van de jongen die toendertijd het vriendje van Camille Haans was, laat aan Omroep Brabant weten ’teleurgesteld te zijn omdat doodslag niet bewezen is’. “Maar het belangrijkste is dat hij gaat afkicken. Al zou hij zes jaar de cel ingaan en daarna vrijkomen en zijn verslaving weer voortzetten is hij een grote gevaar voor de samenleving”, aldus de man.

 

Een gedachte over “Uitspraak rechter bekend gemaakt via Omroep Brabant!

  • Juist het artikel in De Telegraag gelezen. Tranen in mijn ogen. Wat rechtspraak zou moeten zijn in Nederland is kromspraak. Zwaar straffen helpt misschien niet, fopstraffen als “verplicht afkicken” zeker niet. En dan hebben we het nog niet eens over de genoegdoening voor de nabestaanden. OM, advocaten en rechters maken er een woordspelletje van. Wel roekeloos, niet roekeloos, wel overtuigend bewijs, niet overtuigend bewijs. Een lagere rechter die zijn vak zo slecht verstaat dat een hogere rechter een 180 graden U-turn doet. Rechtspraak in Nederland is een gotspe.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder