Grave Lokaal

De Gelderlander: ‘Hier is geen vergelding voor’

Enkele citaten uit het interview van Danique Maas

 

„Tot nu toe hebben we op allerlei manieren geuit wat het met ons doet dat Camille er niet meer is”, zegt Frank. „Bewust hebben we nooit iets over de zaak an sich ge­zegd: om de advocaat van de ver­dachte geen voer te geven om te kunnen zeggen dat hij zijn straf al heeft gehad. Maar we willen ook geen hetze creëren. Er zijn al ver­velende dingen gebeurd. Dat de ouders van de verdachte lastig zijn gevallen is niet goed. Zoiets mag niet gebeuren.”
„Het was een meisje met verantwoorde­lijkheidsgevoel. De auto van de verdachte maakte veel lawaai, Ca­mille had geen headphones in. Ze moet hem gehoord hebben”, zegt Connie.

 

Bij sommige misdrijven kun je een straf beden­ken die passend is, die compen­seert. Maar zodra er doden vallen, is er niets meer te vergelden”, zegt Frank. Connie vult aan: „In de gevangenis wordt zo’n jongen ook niet beter. Afkicken is de bes­te optie. Ik hoop wel dat hij lang uit Grave weg is.”

„Als hij in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek zijn rijbewijs niet had teruggekregen, was het hele ongeluk niet gebeurd.” 

P.S. Als hommage aan Camille is de fotoreportage van de indrukwekkende herdenkingstocht naar boven geplaatst. Opdat we niet vergeten.

 

 


 
 

 

 

 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *