Grave Lokaal

Fractie Keerpunt 2010 luistert en praat mee in Velp tijdens bezoek college.

Tien zaken vielen de webmaster en het Velpse raadslid Nel Schuts op:

  1. Al 25 jaar vragen bewoners van de Lageweg om lichtmasten.
  2. Wethouder Daandels deed een keiharde toezegging richting Wim Brands , van de kinderboerderij, en anderen dat voor eind september alle partijen op het terrein van Mariendaal t.w. Dichterbij, Brede School, Gemeente, Kinderboerderij, Parkvisie, Dorpsraad en Zorghotel samen een plan van aanpak hebben gemaakt om o.a. verloedering tegen te gaan, veiligheid te vergroten, verlichting te verbeteren en andere knelpunten in beeld te hebben. 
  3. De directrice van de Brede School zei ons dat er vier lokalen leeg komen te staan in haar school.
  4. De Brede School het moet doen met een trage telefoonverbinding voor internet enz.
  5. Het Trefpunt het knellend vindt dat het beleid van paracommercie van de gemeente beperkingen oplegt.De gang van zaken van aanpassen Bestemmingsplan Buitengebied voor de Kinderboerderij en de gang van zaken rond handhaving bij de inrichting van de Kinderboerderij de nodige verduidelijkingsvragen opwerpt.
  6. “Achterstallig onderhoud” van de gemeente moet niet betaald worden uit de 7000 euro uit de IDOP pot.
  7. De dorpsraad wil via een burgerinitiatief extra budget aan de raad vragen voor bepaalde plannen. Ook wethouder Daandels was het met ons eens dat deze U-bocht constructie ongewenst is!
  8. Het plan aan de Vetwei van de BVV wordt waarschijnlijk teruggebracht naar drie woningen als het aan de ontwikkelaar ligt. BVV moet met de Dorpsraad om de tafel gaan zitten om zaken op elkaar af te stemmen
  9. De lange wachttijden bij de stoplichten aan de Stoof zorgen ’s morgens en ’s middags voor veel sluipverkeer in Oud en Nieuw Velp. In het tweede kwartaal neemt de provincie besluiten over verbeteringen aan de Bossche Baan enz.
  10. Tenslotte: ook deze dorpsraad heeft zijn zaakjes prima voor elkaar!!! De dorps- en wijkraden moeten hun krachten samenbundelen zal Keerpunt 2010 bepleiten in Begrotingsbehandelingen en Verkiezingsdebatten.

                                                       Meer in het fotoarchief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *