Grave Lokaal

Vraag van VPGrave over collegebesluit Gemeentenieuws in de Maasdriehoek.

Vraag

Enige tijd geleden vroeg u per mail aan de raadsleden of zij overwegende bezwaren hebben tegen het plaatsen van het gemeentenieuws in de Maasdriehoek. Ik heb daar op gereageerd met een lauwe instemming. Reden was dat ik het op dat moment razend druk had en derhalve mij de tijd ontbrak me inhoudelijk te verdiepen. Gelukkig heeft mijn fractiegenote dat wel gedaan. Haar reactie in uw richting was bepaald negatief.

Inmiddels heb ik me in de zaak verdiept en ben ik erachter gekomen dat er geen aanbesteding heeft plaatsgevonden en inhoudelijke argumenten geen of nauwelijks een rol hebben gespeeld. Het gemak ( samen met Cuick en Mill ) en de te realiseren besparing zijn leidend geweest bij de beslissing van het college.
Welnu, eind van dit jaar doet zich de mogelijkheid voor de zaak recht te trekken. Ik wil graag de toezegging van het college dat er voor 2014 en volgende jaren een aanbesteding plaats vindt en een inhoudelijke afweging. De rest van dit jaar moeten we dan maar als verloren beschouwen. Immers, de Maasdriehoek belandt bij nagenoeg alle huishoudens in Grave in de prullenbak, als de Maasdriehoek al bezorgd wordt. In Gassel krijg ik het blad niet eens.
Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder