Grave Lokaal

Albertine en Frans van de Prinses Margriet stoppen definitief!

Aan de leden van de gemeenteraad
Gemeente Grave
d.t.k van Dhr. Jos Roelofs
Geachte leden van de gemeenteraad,
Op 12 maart jl. hadden wij een gesprek met het college.
Hierbij geven  wij onze impressie en conclusie van dit gesprek en tevens vindt u in de bijlage ons antwoord op de vraag akkoord te gaan met een uitstel van de beslissing op bezwaar in de lopende bestuursdwang procedure.
Inmiddels is ons ook per brief van 12 maart, verzonden 20 maart, meegedeeld dat:
“Tegen de opname van de ark zijn diverse reacties (o.a. van de provincie Noord-Brabant) ontvangen. De afweging van de betreffende reactie heeft ons doen besluiten de ark ‘Prinses Margriet’ niet op te nemen in het vast te stellen bestemmingsplan. Voor de goede orde wijzen wij u er nog op dat de vaststelling van het bestemmingsplan een bevoegdheid is van de gemeenteraad”.
Voor motieven ‘de vlag te strijken’ verwijzen wij naar onze brief aan uw raad van 1 februari 2013 en de mededelingen in bijgaande brieven aan het college.
Voor zover dat nog onvoldoende duidelijk was wijzen wij er nogmaals op dat de  beslissing de vlag te strijken is ingegeven door:
1. Een dubbelhartig  ‘tweesporen’ beleid.
2. Geen krachtige beleidverdediging tot inpassing.
3. De bijzondere ruimte en rol van de appellant.
Diverse voorvallen uit het verleden maken duidelijk dat er steeds meer op de man is gespeeld. Wij trekken ons terug omdat een dergelijk kleinschalig project mogelijk wel een slaagkans  heeft zonder ons.
Wij staan buiten het speelveld en de bal ligt bij het college en de gemeenteraad en beraden ons nog over de afwerking van een en ander maar ook op eventuele vervolg stappen.
Uiteraard zijn bij bereid tot het geven van nadere toelichting.
Vriendelijke groet
Albertine en Frans van Steen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *