Grave Lokaal

Gaat Grave in de fout met gelijkheidsbeginsel bij het opleggen van aanslagen hondenbelasting???

    • Met dank aan Forza uit de Haarlemmermeer

      KEERPUNT 2010 gaat zich verder verdiepen in deze materie. Het is nu actueel omdat de aanslagen nu in de Graafse brievenbussen vallen en bezwaarschriften ingevuld moeten worden. Onze juridische specialist mr. Ton van Elk de Freese wees er op ons fractieoverleg al op dat de rechter in Den Bosch recentelijk een uitspraak had gedaan die wel eens een streep kon halen door de inkomsten van deze melkkoe.

      Tijdens de raadsvergadering gisteren kreeg KEERPUNT 2010 op de vraag over de uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch over het ten onrechte betalen van hondenbelasting van wethouder Gerard Adams het volgende antwoord: “Wij gebruiken de opbrengsten voor die zaken die verband houden met taken die op ons afkomen in verband met het hebben van honden door onze inwoners”

      Waar wordt het geld aan uitgegeven?

      Een eigen inventarisatie levert het volgende op:

      Het bestrijden van overlast veroorzaakt door honden en andere zaken zoals controle op aangelijnd uitlaten, hondenpoepzakjes bij je hebben en hondenpenningen dragen, controle aan de deur van hondenbezitters, aanslagen opleggen, innen van deze belasting, enz.

      Volgens de website van onze gemeente wordt echter de opbrengst toegevoegd aan de algemene middelen van de gemeente. Daarnaast wordt een gedeelte van de opbrengst gebruikt voor de aanpak van hondenoverlast.



      Louis Leurs, broer van de webmaster, heeft vanmorgen een bezwaarschrift ingediend n.a.v. de uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch. Uit zijn uitgebreide documentatie blijkt dat rechters ook publicaties op de gemeentelijke website hebben meegewogen in hun besluiten.



      Ook dit is voer voor juristen!


      Gegoogle levert het volgende op over Haarlemmermeer.


      Desondanks is Forza een tegenoffensief begonnen. Op de website van de partij kunnen inwoners een bezwaarschrift invullen. Daarnaast heeft het de gemeente schriftelijke vragen gesteld over de rechtszaak in Den Bosch. De fractie wil weten in hoeverre deze uitspraak gevolgen heeft voor onze gemeente. Ook wil Forza weten of de belasting tijdelijk stopgezet kan worden, zodat er eerst goed wordt uitgezocht of het wettig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *