Grave Lokaal

Gedeputeerde op conferentie: raden zijn aan zet!

‘Vanaf 2017 één gemeente in Land van Cuijk’

CUIJK – Wil het Land van Cuijk in de toekomst ‘met de grote jongens meepraten’, dan doen de vijf gemeenten er slim aan om een gemeentelijke herindeling als punt op de horizon te zetten. Dat vertelde gedeputeerde Pauli (VVD) gisteravond tijdens de dialoogconferentie in de Schouwburg Cuijk. “Dat besef moet bij de gemeenten zelf leven, maar wat mij betreft hebben we per 1 januari 2017 één gemeente in het Land van Cuijk.”

2013-09-gedeputeerde-bert-pauli

Gedeputeerde Pauli liet zich woensdagavond kritisch uit over de strategische visie. (foto: Jacques Verschuren)

Pauli liet zich tijdens de dialoogconferentie kritish uit over de strategische visie voor het Land van Cuijk. “Er moet een verdiepingsslag worden meegegeven aan de strategische visie”, aldus Pauli. “Er moet over regiogrenzen heengekeken worden. Het Land van Cuijk kan een unieke positie innemen in het gebied tussen Twente en Belgisch Limburg, zeker op het gebied van Argofood en Life Science & Health.”

Herindeling




Het Boxmeerse raadslid Wiggers de Vries verwoordde het misschien nog wel het meest treffend: “Als ik u (Pauli) zo hoor, dan zitten we op de juiste weg, maar in plaats van in de eerste versnelling moeten we in de vijfde versnelling naar ons einddoel toe.”

“Het is een mooi begin, maar onvoldoende”, pareerde Pauli.

 “Als blijkt dat de ambities voor deze regio en de uitvoeringsagenda alleen gerealiseerd kunnen worden door het bestuur verder te professionaliseren, dan moeten de gemeenten het lef hebben te kiezen (voor herindeling, red.).

Wat mij betreft al per 1 januari 2017. De wereld verandert enorm snel, maar de bestuurders in het Land van Cuijk beseffen dat nog niet. Of niet voldoende.”

“Die stip aan de horizon is al gezet”, besloot de Cuijkse burgemeester Hillenaar. “Maar wij hebben er nog geen datum opgeplakt.”

Meer over het Land van Cuijk in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 26 februari.

 
 

 
Ondertekenen alle trekkers de voorstellen ook van de andere trekkers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *