Grave Lokaal

Hevige verontwaardiging over aanleg parkeerplaatsen Mariakapel.

Keerpunt 2010 was onaangenaam verrast met het bericht over de aanbesteding enz. Wij kijken hier niet van op. Er is nooit positief gereageerd op
onze suggesties om een voorlopige voorziening op het Visio terrein aan te leggen. Grave krijgt er steeds meer last van dat we bestuurd worden door mensen van buiten. We gaan uitzoeken of het terrein rond de Mariakapel wel eigendom is van de gemeente en hoe het zit met de ingediende bezwaren. We hebben dit al meerdere malen aan de orde gesteld. De coalitie greep niet in en de wethouder gaf het groene licht om de aanbesteding te doen!!!

Vijf reacties:

1. Geert-Jan Derks heeft een nieuwe reactie op uw bericht “Hevige
verontwaardiging over aanleg parkeerplaatse…
” achtergelaten:

Jacques,

Naar aanleiding van de parkerplaatsen farce het
volgende: De hele Lovendaalsingel heeft, ieder individueel, een zienswijze
ingediend (OP TIJD!!) over het parkeergebeuren in Grave. Dat is nu meer dan 3
maanden geleden. Gemeente heeft geen enkel antwoord aan geen van de bewoners
gegeven.
Buiten het feit dat het onfatsoenlijk is, het is ook nog eens niet
volgens de procedure.
Wij, en in ieder geval ik, weet niet meer wat te doen
met zulk een minachting van de burger. En als dit nu het eerste incident zou
zijn geweest dan is dit te vergeven. Maar de een na de andere schoffering van de
burger moeten wij met dit bestuur ons laten welgevallen. Het lijkt mij dat de
gemeenteraad nu eens zijn tanden moet laten zien en dit college naar huis
stuurt.

Met een vriendelijke groet

Geert-Jan Derks
 

2. Leo de Vreede. Adressering anoniem gemaakt.

Tot mijn stomme verbazing, verwondering ergernis en woede lees ik de aankondiging dat er op 28 november een informatieavond is waar wordt verteld hoe de parkeerplaatsen worden aangelegd. Dat is weer een grof staaltje van schofferen van burgers die de moeite hebben genomen in het kader van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen bij de raad over het bestemmingsplan centrum en daarin met name het parkeerterrein bij de Mariakapel aan de orde hebben gesteld. Ik weet dat er in ieder geval in 2 zienswijzen een mening over is gegeven, waaronder die van mijzelf. Op die zienswijzen is nog nooit gereageerd. Daarnaast meen ik dat er ook anderszins op die plannen is gereageerd. Of daar op is geantwoord weet ik niet, maar dat zou waarschijnlijk wel niet geruisloos zijn verlopen. Om dan ijzeren heinig te publiceren dat je die parkeerterrein hebt aanbesteed vind ik toch wel erg grof.

Ik pik dit niet, maar denk nog na over de wijze waarop met anderen hier verzet tegen ga voeren. De hoop dat het gemeentebestuur en -appraat daadwerkelijk hun burgers serieus nemen begin ik op te geven.

Het leek mij goed je alvast te informeren.

Groeten, Leo de Vreede



3. Voorzitter Wijkraad Binnenstad.

Ten eerste is het absoluut totaal bizar dat de Wijkraad Binnenstad geen enkel bericht heeft ontvangen via de coordinator wijkraden inz. de zienswijzen die zijn ingediend. Ten tweede is het helemaal not done dat de wijkraad geen uitnodiging heeft ontvangen om e.e.a. te bespreken (samen met de indieners).

Maar het terloopse berichtje op de website inzake de info-avond en dat de zaak al in kannen en kruiken/aanbesteed is slaat werkelijk ALLES. Wij voelen ons als keihard werkende vrijwilligers (meerdere volle dagen per week) verschrikkelijk, verschrikkelijk geschoffeerd. 

Elke dag weer proberen we de kloof te dichten tussen ambtenaren/bestuur en de burgers van Grave, we doen er alles aan!!!!

Ook de Wijkraad Binnenstad laat het er niet bij zitten. Eerst maar de woede even laten zakken.

Hester Kruizinga



Wijkraad Binnenstad Grave

4. Theo Reijnen

Ook Trots pikt dit niet, blik op het groen van de omgeving van de Mariakapel is voor Trots onacceptabel, een motie of als er sprake kan zijn van ammenderen zijdens Trots ligt in het verschiet.
Trots afdeling Grave


5. Jacques van Geest

Fijn dat er medestanders opstaan.


  

Een gedachte over “Hevige verontwaardiging over aanleg parkeerplaatsen Mariakapel.

  • Geert-Jan Derks

    Jacques,

    Naar aanleiding van de parkerplaatsen farce het volgende: De hele Lovendaalsingel heeft, ieder individueel, een zienswijze ingediend (OP TIJD!!) over het parkeergebeuren in Grave.Dat is nu meer dan 3 maanden geleden. Gemeente heeft geen enkel antwoord aan geen van de bewoners gegeven.
    Buiten het feit dat het onfatsoenlijk is, het is ook nog eens niet volgens de procedure.
    Wij, en in ieder geval ik, weet niet meer wat te doen met zulk een minachting van de burger. En als dit nu het eerste incident zou zijn geweest dan is dit te vergeven. Maar de een na de andere schoffering van de burger moeten wij met dit bestuur ons laten welgevallen. Het lijkt mij dat de gemeenteraad nu eens zijn tanden moet laten zien en dit college naar huis stuurt.

    Met een vriendelijke groet

    Geert-Jan Derks

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *