Grave Lokaal

De Gelderlander; commentaar: Ondergang Graafse Scheepswerf.

commentaar 

Voor de bühne


Hoe meer bekend wordt over de rol van de gemeente bij de ondergang van de scheepswerf in Grave en hoe meer de tijd verstrijkt, hoe du­bieuzer de rol van de gemeente – raad en college – lijkt te wor­den. Waarbij de laatste, nogal formele verklaring van de ge­meente met als strekking ‘och, dat wisten we niet, wat jam­mer nou’ stuitend is.

De rechtbank bepaalde vorige week dat Grave fout zat bij het afwijzen van een verzoek van de scheepswerf in 2010 om de bouw van boten van 135 meter in het bestemmingsplan moge­lijk te maken. Dat verzoek had aan de gemeenteraad voorge­legd moeten worden en die fout kan het college aangere­kend worden. Was dat verzoek destijds voorgelegd, dan was het misschien wel gehono­reerd: de raad bepaalde immers in 2011 al dat het medewerking aan de scheepswerf wilde verle­nen. Dat het verzoek nooit bij die raad terecht is gekomen, geeft zeer te denken.

Dat dit jaar, nadat de scheeps­werf de noodklok luidde, pas in laatste instantie het verzoek werd gehonoreerd – toen het te laat was en de werf al failliet – past in de gedachte dat sprake kan zijn van moedwilligheid bij het college, iets wat scheeps­werfdirecteur Robert van Kes­sel van het begin af aan al ver­moedde.

Dat de gemeenteraad dit onge­straft laat gebeuren, getuigt ook bij die raad van weinig oprecht­heid in de wil de werf te red­den. De ‘reddingspogingen’ lij­ken meer voor de bühne te zijn gedaan, dan dat daadwerkelijk is gepoogd de werf van dienst te zijn. Ware dat namelijk zo ge­weest, dan had de raad het col­lege scherper gecontroleerd, had de raad vervolgens het ini­tiatief om te beslissen over het verzoek naar zich toe getrok­ken en zouden er nu harde no­ten worden gekraakt met wet­houders en burgemeester.

Reageren?

Mail naar  

Bron: de Gelderlander/Maasland/zaterdag/ 02-06-2012

Een gedachte over “De Gelderlander; commentaar: Ondergang Graafse Scheepswerf.

  • IK WIL ALLEEN ZEGGEN.
    STUUR DIE ANDEREN TWEE ??
    ook vast naar huis toe.
    en b.m.w ook.
    dit gaad grave weer een hoop geld kosten.
    daar zit niemand op te wachten .
    ook knikkerbol pietje vrotenberg niet.
    maar nu hoor je ze niet he
    he vrotenberg laat eens wat van je hooren.
    kom nu eens voor die mensen op?
    samen met greetje ik bedoel greefje? _is het nu 5of 8 ton. zakke vuller heeft ie van geen vreemde.graafs gemeenschaps geld wij betaalen die gasten en wat doen ze nee knikken en tellefoon – – – – -.
    stap toch op jou
    kies het haasjes pat nu het nog kan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *