Grave Lokaal

De Graafse Scheepswerf en de media.

 Gemeenteraad vanavond met spoed bijeen

Grenzen aan de werf ‘onnodig en onterecht’


Als je naar de regels kijkt, ligt de scheepswerf in Grave niet in de weg. Dat concludeert een bureau, BRO in Boxtel.

Op basis van dat rapport roept Grave de gemeenteraad voor vanavond met spoed bij­een.
Precies 110 meter: langer mogen schepen van de scheeps­werf in Grave niet worden van de gemeente Grave. En het is onno­dig en onterecht dat Grave dat in het bestemmingsplan zet.

Dat stelt Bureau Ruimtelijke Orde­ning ( BRO) in Boxtel in een rap­port dat werd opgesteld op ver­zoek van de scheepswerf.

Naar aanleiding van het rapport kwamen burgemeester en wethou­ders gisteren snel met een nieuw voorstel: de 110 meter wordt ( on­der voorwaarden) geschrapt.

De Graafse raad beslist vanavond.

De scheepswerf vroeg vorige maand uitstel van betaling. Het be­drijf wil schepen van 135 meter bouwen. Van Grave mag het be­drijf alleen schepen tot 110 meter bouwen: die limiet staat in het be­stemmingsplan. Daar is geen vraag naar, volgens de werf.

Afgezien van die 110 meter zijn er in het bestemmingsplan geen be­perkingen voor de werf, schrijft BRO. Waarom de grens in het plan staat, is het bureau niet duide­lijk. ‘ De bepaling is derhalve ten onrechte in het bestemmingsplan opgenomen en vormt een onnodi­ge beperking voor een doelmatige en duurzame bedrijfsvoering van de scheepswerf.’ Verder past het bouwen van sche­pen volgens BRO prima in de ge­meentelijke plannen. De huidige grenzen worden niet overschreden en ook de scheepvaart komt waar­schijnlijk niet in de knel.

Grave wil de grens nu schrappen om werkgelegenheid te behouden.

Bron: de Gelderlander

Extra raadsvergadering over Scheepswerf Grave

Laatst gewijzigd: dinsdag 8 mei 2012 – 00:48 | Auteur: Bert van Doorn
GRAVE – De raad van Grave houdt dinsdag een extra vergadering over de scheepswerf van Grave. De gemeente wil het bestemmingsplan nu zo aanpassen dat de werf toch schepen van 135 meter mag bouwen. Dat maakte de gemeente maandagavond bekend.
Wel worden enkele nieuwe eisen gesteld aan de werf. Er moet een duidelijke toekomstvisie komen waaruit blijkt dat de werf de komende tien jaar levensvatbaar blijft en niet meer hoeft uit te breiden.

‘135 meter past binnen bestemmingsplan’
Uit onderzoek van een bureau in Boxtel is gebleken dat het bouwen van schepen van 135 meter binnen het bestemmingsplan past. Bewindvoerder Remco Michielsen van het bedrijf raadt Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad van Grave snel een beslissing te nemen over de toekomst van de scheepswerf.

Door de onzekere toekomst van de scheepswerf in Grave staan al weken de banen van zestig mensen op losse schroeven

Bron: Omroep Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *