Grave Lokaal

Raadsvragen van KEERPUNT 2010 en de VVD fractie.

Nel Schuts stelt vragen over bushokjes aan de weg N 324 Grave – Den Bosch.

Jos, 

Vraag – met verwijzing naar onderstaande correspondentie:  Is het college bereid om aan de provincie te verzoeken om bij de bushaltes op de N 324 nabij de VRI Velp-Grave aanvullende voorzieningen –  bushokjes – te willen toestaan. Deze bushokjes zijn er altijd geweest totdat de bushalteopstapplaatsen zijn gereconstrueerd. Mensen staan daar nu in weer en wind onbeschermd  op de bus te wachten.  Is het college bereid om na te denken – te overleggen over de financiering van e.e.a.   

Nel Schuts  KEERPUNT 2010  

Geachte mevrouw Schuts-Pennings,

Op verzoek van collega Cees van den Boer beantwoord ik graag uw vraag. 

De provincie Noord-Brabant heeft de wettelijke verplichting om de haltes voor openbaar vervoer die liggen op een provinciale weg op een dusdanige wijze toegankelijk te maken dat een ieder daarvan gebruik kan maken. Sommige haltes voldoen nog niet aan de daarvoor gestelde minimale toegankelijkheidseisen. Om die haltes aan te passen, hebben wij een planstudie gehouden. De planstudie heeft geresulteerd in een prioritering en in een lijst van maatregelen die wij minimaal per halte moeten uitvoeren. Aanvullend daarop hebben wij de in 2007 opgestelde Handleiding toegankelijke haltes toegepast. Deze handleiding categoriseert haltes voor het openbaar vervoer in 5 categorieën. Op basis van de categorie waarin een halte valt, kunnen wij aanvullende voorzieningen toepassen, zoals zitgelegenheid of een abri. Voornoemde indeling is ingegeven door het aantal instappers per halte.

De haltes waarnaar u verwijst, vallen buiten de categorieën waarvoor wij volgens de Handleiding een abri plaatsen. Dat neemt niet weg, dat lokaal toch behoefte kan bestaan voor een abri of andere voorzieningen. Op basis van een schriftelijk verzoek van het gemeentebestuur, kunnen wij beoordelen of wij aanvullende voorzieningen op onze weg c.q. haltes willen toestaan. Zo ja, dan zullen wij in ieder geval zullen altijd vereisen dat de gemeente de kosten van aanschaf, plaatsing en onderhoud van de aanvullende voorzieningen draagt.

Met vriendelijke groet,


Hans Bos stelt vragen over de hoogte van onze reserves.
Graag zou ik antwoord willen ontvangen op de volgende vraag.
Regelmatig worden nu raadsvoorstellen gepresenteerd waarvan de uitgaven die met het voorstel samenhangen worden gedekt uit de algemene vrije reserve.
Zoals al in de commissie Ruimte is aangegeven en toegezegd door de wethouder, is het nu noodzakelijk dat bij elk voorstel wat gedekt wordt uit de algemene vrije reserve de stand van de algemene vrije reserve wordt weergegeven. 
Welnu in de afgelopen vergaderingen zijn voorstellen gepresenteerd en mededelingen gedaan waarbij een beroep op de algemene vrije reserve niet wordt uitgesloten.
Te noemen zijn onder andere:  1. de ontwikkeling van de Brede school ( € 2,0 mln. ), 2. handhavingsvoorstel afgerond € 0,1 mln., 3. De ontwikkelingen m.b.t. GBB, een mogelijk beroep van € 0,4 mln. is niet uitgesloten.
Zonder nog verder te gaan wordt er nu al een beroep gedaan van € 2,5 mln., hetzij concreet hetzij als een mogelijk risico.
Is de algemene reserve al niet opgesoupeerd?
Voor een goede beoordeling van de komende raadsvergadering op 13 maart zou ik graag een overzicht willen ontvangen waaruit blijkt welke bedragen inmiddels uit de algemene reserve worden gedekt en wat nu precies de stand is van de algemene vrije reserve zonder rekening te houden met de € 5,0 mln. die dit jaar vrij valt. De rente van dit bedrag is benodigd voor de dekking van de exploitatie.
Dank en met vriendelijke groet,
Hans Bos

Hans Bos stelt vragen over de Prinses Margriet.

Graag ontvang ik digitaal het raadsvoorstel en besluit van juni 2009 met betrekking tot de prinses Margriet boot.
Ook ontvang ik graag digitaal het advies van de provinciale adviescommissie Toerisme en Recreatie onderdeel van de adviescie. Agrarische Bouwaanvragen met betrekking tot de boot en naar aanleiding van de gesprekken die er door de toenmalige burgemeester, de heren Opsteeg en Bos met de familie van der steen c.q. leden van de adviescommissie hebben plaatsgevonden.
Dank en met vriendelijke groet,
Hans Bos

P.S. De webmaster heeft deze vragen gepubliceerd omdat KEERPUNT 2010 dezelfde vragen aan het college wilde stellen. Nu de VVD deze vragen stelt vinden we het netter om dit ook zo te publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *