Grave Lokaal

Dossier Wisseveld; alles over het 10 miljoen euro verlies.

Jacques,
Vervolg op het Wisseveld-thema.
Ik vind het niet aardig van je dat je mijn bijdrage (vragen) van twee dagen geleden over het Wisseveld-debacle nog niet op je weblog hebt geplaatst. Meerdere vrienden van me volgen je weblog en weten ook dat ik je over dit thema heb benaderd. Enkelen vragen zich zelfs af of ze weer op je zouden stemmen bij een volgende verkiezingsronde maar zover wil ik zelf (nog) niet gaan.
Het zal toch niet zo zijn dat de hele Raad erin is ‘getrapt’ om in december j.l. een raadsstuk te behandelen teneinde een verliespost van € 10 miljoen (of meer?) te accepteren, zónder te weten hoe dit bedrag inhoudelijk is samengesteld?
Het gaat mij niet om ‘de laatste euro’, maar het moet toch mogelijk zijn om dit bedrag inzichtelijk te maken, zodat iedere Gravenaar ervan kennis kan nemen hoe zo’n groot bedrag is kunnen ontstaan.
Zo gek is mijn vraag toch niet, of wel …….. ?
We zijn inmiddels ruim drie maanden verder na het genomen raadsbesluit. Ik kan er natuurlijk ook de wethouder over benaderen die verantwoordelijk is voor ‘Financiën’, althans ik mag toch aannemen dat hij er alles van af weet, of is dat (ook) niet zo …… ?
Maar ik wil graag bij jou, als raadslid, beginnen. Jij hebt immers ook een controlerende functie.
Bij voorbaat hartelijk dank voor de beantwoording van mijn vraag c.q. vragen!
Met een vriendelijke groet,
Louis Sparidans
From: Louis Sparidans
Sent: Thursday, March 22, 2012 8:03 PM
To: Jacques Leurs
Subject: Voor op je weblog
Jacques,
Nogmaals:  mijn Wisseveld-vraag.
Ik zie dat je mijn vraag over de samenstelling van die verloren tien miljoen euro (of meer?) alsnog op je weblog hebt geplaatst, maar ik mis nog steeds het antwoord.
Het is toch zo dat de Gemeenteraad drie maanden geleden dit bedrag als verlies heeft geaccepteerd, dus moet er toch iemand een optelsom hebben gemaakt hoe die tien miljoen euro is samengesteld, of niet?
Het zal toch niet zijn dat de Raad zo’n bedrag ‘voor zoete koek’ heeft geslikt, of toch?  Het is immers toch geen peuleschil of vind je mijn vraag onvoldoende gerechtvaardigd?
Daarom nogmaals:  hoe is de verliespost van €  10 miljoen samengesteld of als je het niet mag zeggen, waarom niet …… ?
Reactie: De raad wacht ook nog op antwoord. In de eerstvolgende raadsvergadering wordt Het Rekenkamerrapport besproken. Ook het college moet nog reageren. KEERPUNT 2010 is met een eigen dossieronderzoek bezig. We onderzoeken ieders rol in dit debacle. We komen ook met een extra openbaar fractieoverleg om met inwoners te overleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *