Graafse politicus wil nettere Graafse politiek

GRAVE – Het mag er wel wat be­schaafder aan toegaan in de Graaf­se politiek, vindt raadslid Jacques Leurs (Keerpunt 2010). Hij stelt voor een deskundige te laten kij­ken naar de manier waarop raads­leden met elkaar omgaan.

Dat stelt hij voor in het regelmati­ge overleg met andere fractielei­ders. „Het mag wel wat beschaaf­der en op de inhoud gereageerd worden”, zegt Leurs.

„ Misschien dat we een deskundige van buiten de politiek kunnen be­naderen. Die kan dan eens met raadsvergaderingen meeluisteren en eventueel debattrainingen ge­ven of zo. Zodat het niveau wat be­ter wordt. Niemand is er blij mee, met hoe het er nu aan toe gaat.”

Wat voor deskundige naar Grave zou moeten komen, weet Leurs nog niet.

Leurs is niet de eerste die de ma­nieren van de Graafse politiek ter discussie stelt. In april 2010 stelde fractieleider Jacques van Geest van VPGrave voor iets te doen aan de cultuur ‘van hullie tegen zullie’. Er zou een gesprek over de eigen be­stuurscultuur komen, maar dat kwam er niet van.

Bron: de Gelderlander/Maasland/20/02/2012

Eén gedachte over “Graafse politicus wil nettere Graafse politiek

  • 20 februari 2012 om 14:06
    Permalink

    Betaald Keerpunt 2010 hiervoor dan ook de kosten.
    Ik heb geleerd verbeter de wereld begin bij je zelfs.minder foto´s meer doen.deze hele gemeente raad is uit de oude doos en moet vervangen worden door jongere.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: