Grave Lokaal

De zaak Margriet verbijstert Grave

Frans van der Steen, eigenaar van de Prinses Margriet, overlegt
met zijn broer, advocaat, over de binnengekomen
brief van de gemeente Grave voor zijn boot
die weer op de vertrouwde plek ligt.

GRAVE – Verontwaardigd: zo rea­geert een meerderheid in de Graaf­se politiek op het nieuws over de ark Prinses Margriet.

De boot lijkt nu niet in de uiter­waarden te mogen liggen, van de gemeente Grave. In tegenstelling tot wat de gemeenteraad eerder be­sloten heeft. De eigenaren willen van de boot een informatiecen­trum en bed & breakfast maken.

‘Handen af van Prinses Margriet’, schrijft raadslid Hans Bos ( VVD) op Twitter. ‘Ik heb mijn misnoe­gen kenbaar gemaakt’, laat zijn coa­litiegenoot Anja Henisch (LPG) weten. Raadslid Ben Peters (CDA) vraagt zich af wie de geest uit de fles heeft gelaten bij de ‘onverkwik­kelijke gang van zaken’. CDA, LPG en VVD vormen een meerderheid (en coalitie) in de raad. Maar ook Theo Reijnen ( Trots) en Jacques Leurs (Keerpunt 2010) reageren verrast.

Bron: de Gelderlander/Maasland/20/02/2012

Naschrift: KEERPUNT 2010 heeft al raadsvragen over deze kwestie gesteld!!!

Reacties op de site van de Gelderlander:
Jongens die boot ligt daar nou al jaren weg te rotten. Zonde toch? neem een besluit en onderneem actie!
Java – 20-02-2012 | 10:09

Opgeruimd staat netjes die ark hoort hier niet thuis….
Frans – 20-02-2012 | 15:12
Mede door figuren als Kamps is de prinses Margariet een theater stuk geworden.
Jarenlang heeft hij de raadsleden voor gehouden dat de hoogste rechter heeft beslist.
Wisten zij veel.

De Raad van Staten heeft beslist dat de procedures beantwoorden aan de eisen die er aan gesteld werden. ( administratief recht)

Nimmer is er inhoudelijk naar de miskleunen van de ambtenaren ( waaronder Kamps)gekeken. Kan nog aardig wat geld opleveren voor de eigenaren van de ark.

theo reijnen – 20-02-2012 | 12:48
Die woonark is inmiddels het gezicht geworden van de graafse uiterwaarden ! Niet zeiken en met rust laten !
Rob uut Kuuk – 20-02-2012 | 12:29
Ter aanvulling: Op 16 juni 2009 is in de besluitvormende raadvergadering van Grave een voorstel van het college om de Prinses Margriet via het bestemmingsplan Buitengebied te legaliseren. De besluitenlijst kon ik niet terugvinden, maar de geluidsopname wel. Na 21 minuten en 15 seconden debatteren werd het voorstel van het college, met alleen de pvda tegen, aangenomen. De raadsleden van Grave moeten niet twitteren, maar het college ter verantwoording roepen. Maar de eerste vraag die ik beantwoord zou willen zien is waar Frank Houtappels het nieuws vandaan heeft dat het college de Margriet zou verhinderen terug te komen. Als het college inderdaad een raadsbesluit heeft genegeerd is dat wel heel erg kwalijk.
Leo de Vreede – 20-02-2012 | 10:20
Het misnoegen van de coalitie lijkt me meer een theaterstuk voor de bühne. Het college heeft op 7 februari 2012 het besluit genomen tot handhaving. Gezien de gevoeligheid van dit dossier kan ik me niet voorstellen dat de betrokken wethouder niet vooraf ruggespraak heeft gehad over dit dossier met de coalitiepartijen. Daarnaast is het provinciale beleid op dit punt heel helder. Dit woonschip hoort niet in de uiterwaarden!
Léon Kamps – 20-02-2012 | 10:40

2 gedachten over “De zaak Margriet verbijstert Grave

  • Eindelijk opgeruimt staat netjes
    deze Ark hoort hier niet thuis.

    Beantwoorden
  • Grave 21.02.2012
    Het besluit in 2009 is genomen dat de ark mag blijven liggen.
    Afspraak is afspraak.
    Marc

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *