Grave Lokaal

Prinses Margriet: inspreekster Betty Mathurin, met petitie, in commissievergadering.

Geachte Commissieleden

Mijn naam is Betty Mathurin. Ik sta hier namens 165 burgers van Grave die de petitie die ik u ga aanbieden ondertekend hebben.De reden van deze petitie zal u niet vreemd zijn namelijk onze onvrede over de trieste gang van zaken rondom het legaliseren van de ark “Prinses Margriet”.

Wij worden er koud van als we lezen hoe de gemeenteraad van Grave, toch de gekozen vertegenwoordiging van de Graafse gemeenschap omgaat met de ark.We zullen maar niet spreken over het door de burger op te brengen juridische en ambtelijk kostenaspect.Wij vragen u dan ook, als vertegenwoordigers van de burgers van Grave uw verantwoording te nemen en te doen wat u ons via de raadsbesluiten van 11 sept. 1990 -11 oktober 1994 ons publiekelijk beloofd heeft namelijk tot legalisering van de ark “Prinses Margriet” te komen.

Wij worden er koud van dat na 20 jaar politiek beraad op 16 juni 2009 wederom een voor de “Prinses Margriet”positief raadsbesluit zomaar nietig wordt verklaard.Kunnen wij burgers van Grave nog vertrouwen op onze lokale bestuurders?

We worden er koud van dat wanneer de ark door weersomstandigheden gedwongen wordt een andere ligplaats te zoeken de gemeente naar de pers laat lekken dat ze van plan zijn om van de gelegenheid gebruik te maken de ark te verhinderen om op haar oude stek terug te keren.

Wij worden er koud van dat, terwijl de gemeente afstevent op een faillissement er kostbare tijd, geld en mankracht besteed wordt aan een situatie waar machtscultuur prioriteit heeft boven fair play,Wie zit fam. Van steen in de weg?Er is gezien de grote afstand tussen de huizen van de omwonende en de ark geen overlast voor buren, geen overlast van mest, geen vervuiling van omgeving.Wie lijdt hier nu schade?Het is een prachtig historisch maritiem logementschip met aan haar zijde een nostalgisch sleepbootje.Het is nu al een toeristisch trekpleistertje dat heel goed past in het Graafse streven toerisme tot speerpunteconomie te maken. Of willen we gewoon een slaapstadje blijven.

We worden wel warm van de vele positieve reacties van Graafse burgers.Als meer ambtenaren, burgemeester en wethouders bewoners van Grave zouden zijn, dan hadden zij deze warmte ook kunnen voelen. Dan was al lang gehoor gegeven aan de raadsbesluiten die de ligplaats van de “Prinses  Margriet”legaliseren.

Bedankt voor uw aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *