Grave Lokaal

Inspreekster Mevr. Marjos Bakers over het parkeerbeleid.

Inspreekrecht 28-02-2012
Geachte Commissie
De rede die ik nu ga houden is namens meerdere groepen uit de samenleving.
Ik sta hier als vertegenwoordiger van de wijkraad binnenstad Grave, Graveon en de signaalgroep Hart van Grave en alle daarin vertegenwoordigende personen en groepen.
Na agenda punt 4 het inspreekrecht, krijgt U informatie over de voortgang van de parkeerproblematiek.
Namens alle groepen waarvoor ik spreek, willen wij antwoord op de drie volgende vragen.
Vraag 1
Wanneer zijn welke parkeerplaatsen gereed? Geen uitleg meer wat waar mogelijk is, maar concrete plaatsen en datums. Er is door de wethouder Hr. Daandels beloofd, voor start bouw hart van Grave zijn de nieuwe parkeerplaatsen er.
Kunt U ons vertellen waar deze parkeerplaatsen nu zijn.
Vraag 2
Waarom zijn de gemakkelijk aan te leggen extra tijdelijke parkeerplaatsen in de binnenstad nog niet gerealiseerd. De mogelijkheden zijn al doorgegeven aan de ambtenaar.
Vraag 3
Waar blijft de herinrichting van de Lunette. Wij hebben vernomen, dat de herinrichting moet wachten i.v.m. Akkoord met marktkooplieden. De aanwezigheid van hen, tijdens de 4 uren op vrijdagmorgen zijn toch niet belangrijker dan de aanwezigheid van tot wel 73 uur per week van de winkeliers in de binnenstad. Onze binnenstad winkeliers staan iedere dag van de week voor al onze bewoners klaar. Zij zorgen voor werkgelegenheid en levendigheid in de binnenstad.
Daarom wil ik U namens alle mensen die ik hier vertegenwoordig en alle bewoners van de stad vragen. Kom met concrete voorstellen met de daarbij behorende datums. De belofte, dat de parkeerplaatsen klaar zijn voor start bouw hart van Grave, kan niet meer worden nagekomen maar geef nu dan tenminste exacte aantallen en datums.
Binnenkort begint het terrasseizoen weer en moet i.v.m. de bouw het Binnenhof afgesloten worden, het is tijd voor Aktie. Geen plannen meer maar doen. Binnen nu en 4 weken vervallen 30 parkeerplaatsen binnen het winkel carré. 
Hierbij verzoek ik de commissie deze problematiek op de eerstvolgende raadsvergadering van 13 maart op de agenda te zetten.
Marjos Bakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *