KEERPUNT 2010 wil het beste voor de Graafse basisschoolkinderen en jeugd!

De wethouder Welzijn bij de nieuwjaarsreceptie van KBO Grave.
“I had a dream” wordt langzamerhand een “nachtmerrie”.

De behandeling van het collegevoorstel om te kiezen voor een scenario nieuwbouw basisscholen werd overschaduwd door het bericht dat de financiering van de plannen niet op orde was. Er moest zelfs overleg met de provincie aan te pas komen. De beoogde 10 miljoen euro mogen zo niet ingezet worden. 

Het weerstandsvermogen en de risicoparagraaf van Grave zullen nauwlettend in de gaten gehouden worden. Met een bedrag van 150.000 euro kunnen de plannen verder bekeken en uitgewerkt worden. Via de kadernota en begroting kan de raad dan beslissen over de bouw van de scholen in Grave West en Oost. De prioriteiten moeten dan opnieuw vastgesteld worden. Wel een opgeknapte Loswal en minimaal geld in de scholen steken is geen optie voor KEERPUNT 2010.Wij willen het beste voor onze basisschoolkinderen en kiezen voor het collegevoorstel. Ook de jongeren moet zijn definitief jongerencentrum krijgen en moet mee kunnen praten over locatie en inhoud. Er moet serieus naar ons voorstel gekeken worden of het gebouw van Hartenaas geschikt te maken is voor de diverse functies. Het gebouw ligt centraal in de wijk vlakbij het Medisch Centrum, Sporthal en Merletcollege.

Het voorstel van KEERPUNT  2010 om het gebouw van de Hartenaas te gaan gebruiken voor het onderdak van het jongerencentrum, centrum voor jeugd en gezin, maatschappelijk werk, thuiszorg en wijkgebonden activiteiten zal meegenomen worden bij verdere studies zegde wethouder Adams toe. Met deze toezegging kon Jacques zijn steun geven aan het collegevoorstel.“We heben een deal”.  

De wethouder zit met een flinke spagaat. Als wethouder financiën steekt hij anders in de discussie dan als wethouder Scholen en Welzijn. Hij wil toch het beste voor de Graafse jeugd. En dat valt in hem en het college te prijzen. Naast de steun van KEERPUNT 2010 kan hij ook op steun van VPGrave en wellicht het CDA rekenen. De LPG en de VVD lieten zich erg kritisch uit over de financiële kant van de zaak en spraken zich nog niet uit over hun keuzes. Trots wil de minimale variant. Dinsdag zal blijken of het voorstel met een krappe meerderheid wordt aangenomen of dat de raad raadsbreed kiest voor het gewijzigde collegevoorstel.

Onze bijdrage:


later i.v.m. dringende andere Graafse Zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: