Geheugenopfrisser: Scholen: “Bodem Graafse schatkist in zicht.

Op 2 februari 2012 plaatste ik dit bericht van de Gelderlander op mijn weblog. Toen was de financiële positie volgens de toenmalige wethouder Adams (VVD) ook al zorgelijk!

Plots 2 miljoen euro minder.

 

  • Grave mist ineens 2 miljoen euro door “voortschrijdend inzicht” bij het bekijken van het eigen vermogen.
  • Wethouder Adams vroeg advies bij de provincie Brabant.
  • Nieuw brede scholen zijn dus even onzeker.
Het is nog maar de vraag of Grave geld heeft voor twee nieuwe brede scholen. Dat plan kost zo’n 10 miljoen euro. Maar Grave staat er ineens 2 miljoen minder goed voor dan gedacht. Dat blijkt ongeveer een maand na het presenteren van het idee. Door “voortschrijdend inzicht” blijkt dat de vermogenspositie van de gemeente met dat bedrag is afgenomen. Of, zoals wethouder Gerard Admans zegt: “De bodem van de schatkist komt in zicht”.
Omdat het plan ten koste gaat van de Graafse reserves, heeft Adams bij de provincie Brabant feinformeerd, zegt hij. “Het plan wordt niet geblokkeerd, maar we worden wel zeer kritisch gevolgd.”
 
Verschillende partijen zijn bezorgd.
Frans Smulders (Trots): “Ik krijg in toenemende mate het gevoel dat we balanceren op de rand van curatelestelling”.
Misschien moet Grave de bouw van de brede scholen maar gewoon als bruidsschat zien, vindt Frank Stoffer (VPGrave). Als aanloop naar een fusie van de gemeente Grave met Cuijk en Mill. “Zo van: kijk jongens, dit was de gemeente Grave, dit hebben we gedaan, nu is het geld op en gaan we fuseren.”
“Het plan voor de scholen heet officieel We have a dream, maar het wordt onderhand 
I have a nachtmerrie”., zegt Jacques Leurs (KEERPUNT 2010).
In het plan over de scholen komen er onder meer twee brede scholen in Grave: een in Grave Oost (Hartenaas en Sprankel) en een in Grave West (Raamdonk en Wegwijzer). De scholen zitten nu met zulke slecht gebouwen, dat ze Grave vragen om de stookkosten te betalen.

Burgemeester en wethouders willen dat de raad ondanks de onzekerheid zegt wat het met de scholen wil. Het financiële verhaal komt dan met de begroting 2013.

Bron: de Gelderlander/Maasland/02-02-2012.

Link: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasland/10379707/Bodem-Graafse-schatkist-komt-in-zicht.ece#reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: