Toch geen aangifte tegen Leurs


Niet op glad ijs begeven!!! 
In het weekend is het ijs dik genoeg.

Bij nader inzien doet burgemeester Sjoukje Haasjes van Grave geen aangifte tegen politicus Jacques Leurs. Dat meldt de gemeente in een nieuwsbrief aan raadsleden. Leurs citeerde in deze krant uit een vertrouwelijke brief. Haasjes wilde aangifte doen van dat lekken, maar de opgelegde geheimhouding blijkt toch “juridisch niet houdbaar”.
De vlag met de Keerpunt 2010 wimpel kon om 18.00 uur uit!!!

Een stempel is toch niet genoeg.
“Uitermate ongelukkig zijn burgemeester en wethouders met de gang van zaken. “Met name het feit dat dit alles zo uitvoerig in de media besproken is”.
Het enkele feit van een stempel “geheimhouding” is namelijk bij nader inzien niet voldoende om vertrouwelijkheid af te dwingen. De stempel kwam bovendien op de brief na “een interne procedure die verkeerd is gegaan”. Terecht of onterecht: dat er is gelekt uit een stuk met vertrouwelijk, blijft volgens Grave afkeurenswaardig.
Jacques Leurs (KEERPUNT 2010) is opgelucht. “Ik ga even de Nederlandse driekleur buiten hangen. Maar ik was vanaf het begin van mijn gelijk overtuigd: er is misbruik gemaakt van het begrip vertrouwelijkheid. Het is te prijzen dat de burgemeester nu zo handelt zoals ze doet. Het recht heeft gezegevierd”
Leurs lekte vorige week bewust uit een brief over woningbouwproject Wisseveld. Hij deed dat omdat hij de opgelegde vertrouwelijkheid onzin vond. Er stond in dat het ondertekenen van een overeenkomst met een maand werd uitgesteld tot 1 februari.
Bron: de Gelderlander/Maasland/25-01-2012.

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: