Grave Lokaal

Voorkom tweedeling in het Land van Cuijk.

Samenwerking (15)


LAND VAN CUIJK – De dreigende tweedeling in het Land van Cuijk moet voorkomen worden. De vijf gemeenteraden moeten zich snel uitspreken voor een brede samenwerking. Dat zegt het Graafse CDA-raadslid Ben Peters die enkele bijeenkomsten met afgevaardigden van de vijf raden voorzat om de regionale samenwerking weer prominent op de agenda te krijgen.
Tijdens een conferentie, naar alle waarschijnlijkheid 10 juni in Palazzo in Grave, moeten spijkers met koppen worden geslagen. „Boxmeer en Sint Anthonis doen al veel samen en aan de andere kant doen Cuijk, Grave en Mill dat ook. Maar die samenwerkingsverbanden zullen in de toekomst te klein zijn om de ambtelijke organisaties goed te kunnen laten functioneren.”
Uit de bijeenkomsten bleek al volgens Peters dat heel Land van Cuijk met elkaar verder moet. „De enige mogelijkheid om efficiënt te kunnen werken en de dienstverlening aan de inwoners op peil te houden. Komt daar niet snel duidelijkheid over, dan moet met andere buurgemeenten buiten het Land van Cuijk naar samenwerking worden gezocht. Dat geldt in elk geval voor Grave.”
Oud bericht uit de Gelderlander van 7 april.

KEERPUNT 2010 hoopt dat er op 10 juni spijkers met koppen geslagen worden door de diverse raden uit het Land van Cuijk. Ook hier geldt dat de raden de richting aan moeten geven waar we naar toe moeten. Samenwerking in de Noordelijke Maasvallei is ons ultieme doel. Burgemeesters, secretarissen, griffiers, ambtelijke organisaties en raadsleden moeten gezamenlijk optrekken anders is eventuele samenwerking gedoemd te mislukken. Men moet elkaar vertrouwen geven en anders er niet aan beginnen. Geen verborgen agenda’s a.u.b. Onze verwachtingen zijn hooggespannen. De toekomst van deze regio staat op het spel. ICT, WMO, Woningbouw, Economie, Werkvoorziening, Jeugdzorg enz. zijn onderwerpen waar Grave te klein voor is. De hachelijke financiële positie maakt  keuzes nog dringender!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *