Noord wil meters maken.

SAMENWERKING (16)

  • Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert overwegen vorming een ambtelijke organisatie.
  • “Nadrukkelijk geen poging om afstand te nemen van Boxmeer en Sint Anthonis”.
  • Versnelling en verdieping van gemeentelijke samenwerking.
Land van Cuijk

Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert willen meters maken als het gaat om gemeentelijke samenwerking. De drie hebben “het voornemen om tot voorbereiding te komen van de vorming van een ambtelijke organisatie”, zoals gemeentesecretaris Piet van de Koolwijk van Cuijk het voorzichtig verwoordt.
In een brief aan de Cuijkse raad spreken B en W over en “duidelijke keuze om tot versnelling en verdieping van de samenwerking te komen.” 

Dat Boxmeer en Sint Anthonis niet worden genoemd, moet niet gezien worden als een poging om afstand te nemen van die twee. “Integendeel”, schrijven B en W. De keuze voor de drie is heel nadrukkelijk geen keuze tegen de vijf. De samenwerking van de vijf blijft voor ons het perspectief”.

In 2009 probeerden de vijf het gemeentepersoneel samen te voegen, maar die poging mislukte. Boxmeer trok zich terug toen de financiële consequenties zichtbaar werden. Officieel hebben de drie nog niets besloten. Ze wachten in ieder geval een conferentie af van de vijf gemeenteraden op 10 juni.
Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: