Marleen Sijbers; burgemeester Sint Anthonis: “Niet officieel op de hoogte”.

SAMENWERKING (30)

“Alle informatie uit de krant”.

  • De gemeente Sint Anthonis heeft alleen informeel weet van plannen van Cuijk, Mill en Grave tot verregaande samenwerking tusen de drie.
  • Burgemeester Marleen Sijbers: “Misschien had het anders gekund”.
door Henk Baltussen
Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis is niet officieel op de hoogte van de plannen de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert om tot volledige ambtelijke samenwerking te komen. Dat zei ze gisteravond naaflopp van de raadsvergadering. “Alles wat ik weet komt uit de krant”. Wel ontving ze maandagmorgen een schrijven van het Cuijkse college aan de Cuijkse gemeenteraad waarin B en W spreken om samen met Grave en Mill “tot versnelling en verdieping van de samenwerking te komen”. Ook staat in de brief dat de keuze voor de drie niet betekent dat Sint Anthonis en Boxmeer buiten de Land van Cuijkse samenwerking vallen.
“Maandag ontmoeten de vijf burgemeester en de vijf secretarissen elkaar elkaar tijdens een regulier coordinatie-overleg”, zegt Sijbers. “Het samenwerkingspunt staat op de agenda”. Dan wil ze het naadje van de kous weten. “Ik weet nog niet alle ins en outs waarom de drie tot dit besluit zijn gekomen. Maar misschien had het wel op een andere manier gekund”.

Kees Jozeph van Sint Anthonis Nu stelde gisteravond vragen over de verregaande planne van de drie. Maar Sijbers hield zich op de vlakte en wenste niet op basis van berichten van vorige week in deze krant in discussie te gaan. Jozephs gaf aan dat hij wel voor de conferentie van 10 juni in Grave, waar de vijf raden over ambtelijke en bestuurlijke samenwerking in het Land van Cuijk spreken, wil weten wat de stand van zaken in Sint Anthonis is.
Sijbers beloofde dat er over twee weken een notitie ligt waarin het college haar visie en de stand van zaken over gemeentelijke samenwerking aangeeft. Sijbers: “De andere vier gemeenteraden krijgen die notitie ook te zien”.
Bron: de Gelderlander/Maasland/10 mei 2011


Dit is de 30-ste bijdrage over dit onderwerp op deze site. Typ boven in Samen op weg naar 2020 in het Land van Cuijk en U kunt alle bijdragen teruglezen. Het eerste artikel gaat over een bijeenkomst bij van der Valk van een groep raadsleden en griffiers uit het Land van Cuijk in 2009. Toen kregen we al te horen dat Boxmeer niet meedeed aan de ISD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: