Cuijk verliest miljoenen. Wanneer komt Grave met soortgelijk nieuws naar buiten?

Het gaat om de verkoop van grond voor de bouw van woningen. Die grond kocht de gemeente eerder om bouwplannen op te realiseren. Tussen 2005 en 2015 zouden er in Cuijk 2.550 woningen verrijzen. De teller staat nu op 850. 

Door de crisis is de vraag naar nieuwbouwwoningen flink gedaald. Projectontwikkelaars durven geen nieuwe projecten te beginnen en de woningmarkt zit volledig op slot.

Cuijk zal moeten schrappen in bestaande bouwplannen en grote projecten als schouwburg en Homburg Campus misschien moeten heroverwegen.

Graafse cijfers van Burap en GREX zijn ook met rode inkt geschreven. Donderdag worden de herziene GrondEXploitatiecijfers gepubliceerd. Rond het naar buiten brengen van Jaarrekening, Voorjaarsnota en Begrotingscijfers en Bezuinigingen zal ook duidelijk moeten worden hoe groot het verlies in Grave wordt dat afgeboekt moet worden. Voor de Raadsconferentie in Grave op 10 juni moeten de diverse gemeenteraden ook inzicht hebben in de belangrijkste cijfers van de diverse samenwerkingspartners. Dus misschien krijgen we dan al inzicht in de Graafse cijfers en de hoogte van de diverse voorzieningen. De noodzaak om samen te gaan werken wordt alleen maar urgenter. Woon- en werkvisies enz. moeten op elkaar afgestemd worden.


Verkoop het Land van Cuijk, Noordelijke Maasvallei, gezamenlijk als prima woon- en zorggebied! luidt ons advies!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: