Film ‘Het boerke van Winssen’ ook te zien in Grave?

In aanwezigheid van honderden belangstellenden is zaterdag in Druten de film ‘Het boerke van Winssen’ in première gegaan. De film gaat over gebedsgenezer Marinus Kleijnen uit Winssen, die begin vorig eeuw nationale en internationale bekendheid genoot.

Tienduizenden mensen kwamen destijds naar zijn praktijk. Hij kreeg de bijnaam het Boerke van Winssen, maar in Frankrijk stond hij bekend als Monsieur Bourque. Volgens de overlevering heeft hij duizenden zieken genezen. Aan de film over het leven van Marinus Kleijnen is bijna vier jaar gewerkt door de Graafse regisseur Lou Kruisbergen. De crew van 120 mensen werkte vrijwillig mee. De opnames zijn gemaakt in het land van Maas en Waal. 
KEERPUNT 2010  heeft bij het Graafse filmhuis de vraag voorgelegd wanneer Grave deze film kan gaan zien. De medewerkster die over de programmering gaat wil zich inzetten om Lou’s film ook in zijn woonplaats te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: