Grave Lokaal

KEERPUNT 2010 krijgt tweemaal gelijk.

Onderwerp: schriftelijk stemmen over personen

Geachte raadsleden,

 In de raadsvergadering van 28 september jl. heeft mevr. Schuts –Pennings de vraag gesteld of de stemming tijdens de raadsvergadering van 20 juli 2010 over de voordracht voor de Euregio wel juist is geweest. Volgens mevr. Schuts-Pennings moet over personen schriftelijk (met stembiefjes) gestemd worden.

Het antwoord is: Wanneer er gestemd  moet worden over personen moet er schriftelijk gestemd worden (artikel 31 gemeentewet).

Bron: de griffier

REACTIE KEERPUNT 2010:

Nel Schuts en Jacques Leurs hebben besloten – nu het voor nu en in de toekomst duidelijk is dat er over personen schriftelijk moet worden gestemd – om het hierbij te laten. We willen het niet op de spits drijven en een herstemming aanvragen. De voorzitter van die vergadering, mevrouw Wilma Delissen, is vertrokken en de aangewezen persoon heeft niet zo veel invloed binnen het bestuur van de Euregio. 

We vragen ons wel af of de waarnemend burgemeester wel ruimte in haar agenda heeft om vergaderingen in Kleve bij te wonen. Overigens liggen er nooit geen stukken van vergaderingen ter inzage en vindt er ook geen terugkoppeling plaats over genomen besluiten. Grave betaalt veel meer dan we via de Euregio ontvangen denken wij. Klopt dat mijnheer Hans Bos???

Adviezen van Burgerparticipatieraad en Werkgroep Minima.

Tijdens de behandeling van diverse verordeningen op het terrein van Sociale Zaken opperde wij dat er geen adviezen bij zaten van gemeentelijke adviesgroepen.

Het antwoord is:

Hierbij de reactie vanuit de ISD op de raadsvraag over inspraak rond de gewijzigde verordeningen Re-integratie WWB en IOAZ 2010 etc.
 

 
Reactie ISD
In Grave zijn er voor het taakveld sociale zaken twee inspraakorganen, te weten:

De Burgerparticipatieraad WMO (dit orgaan gaat over het beleid m.b.t. de WMO)
De Adviescommissie Sociale Zaken (dit orgaan gaat over het beleid m.b.t. de WWB en aanverwante regelingen).

Deze adviescommissie wordt gehoord indien er inhoudelijke beleidswijzigingen aan de orde zijn op het gebied van de WWB ca.

In dit geval gaat het echter puur om wetstechnische aanpassingen. Er worden nadrukkelijk geen beleidsinhoudelijke wijzigingen voorgesteld.

Volgens de dan gebruikelijke weg wordt het raadsvoorstel en –besluit inclusief bijbehorende stukken met een toelichting ter kennis gebracht van de adviescommissie.
Er wordt op korte termijn hiervoor een afspraak gemaakt.

We zullen het bovenstaande voorleggen aan de adviesorganen of zij het ook zo uitleggen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *