Grave Lokaal

Grave stopt hulp bij verplaatsing scheepswerf.

Grave werkt niet langer mee aan het verplaatsen van de scheepswerf van de binnenstad naar een plek waar het bedrijf minder overlast veroorzaakt. Dat maakte de gemeente gisterenavond bekend aan de gemeenteraad. De directie van de scheepswerf wil maar niet meebetalen aan een onderzoek naar de haalbaarheid van de verhuizing, aldus de gemeente.

Ook wil de werf volgens Grave geen verantwoordelijkheid nemen voor het haalbaarheidsonderzoek. “Extra overleg in de afgelopen week heeft niet geleid tot een herziening van dat standpunt”, aldus de gemeente.

De scheepswerf veroorzaakt al jaren (geluids-) overlast aan de Maaskade in Grave. De provincie Brabant legt daarom geregeld dwangsommen op. De scheepswerf heeft altijd gezegd weinig aan de overlast te kunnen doen, omdat de huizen erg dichtbij liggen.

Een complete verhuizing (bedrijventerrein Wisseveld was in beeld) is voor het bedrijf niet te betalen en ook de dwangsommen zijn vroeg of laat niet meer te betalen. Eerder maakte de werf bekend het bedrijf gedeeltelijk te willen verhuizen, omdat het haalbaarheidsonderzoek van Grave te lang op zich liet wachten.

Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *