Ondernemer Ben Litjens thuis in slaap overvallen.

De goedzak Gipsy is steeds in de nabijheid van Ben te vinden.

Ondernemer Ben Litjens (63) uit Escharen is in de nacht van vrijdag op zaterdag thuis overvallen. Vier gemaskerde en gewapende mannen drongen zijn huis aan de Graafschedijk binnen terwijl hij lag te slapen.

De mannen sloegen en schopten het slachtoffer en bedreigden hem met vuurwapens. Vervolgens hebben ze het huis doorzocht en zijn ze met een onbekende buit vertrokken. Litjens is behoorlijk toegetakeld, maar wel weer op de been.

Zijn bedrijf was zaterdag open en gaat ook weer vandaag gewoon open.

De politie is een onderzoek gestart en de technische recherche heeft sporen veiliggesteld.

De angst moet nog komen bij overvallen ondernemer.
door Merel Dado  / de Gelderlander

Geen enkele angst heeft hij gehad. zegt-ie. “Nog geen minuut.” Ben Litjens (63) ondernemer in stenen en meer aan de Graafschedijk in Escharen, klinkt monter aan de telefoon na de gewapende overval zaterdagochtend in alle vroegte bij hem thuis.
“Niemand begrijpt mijn reactie. Ze zeggen dat het nog wel zal komen. Misschien komt het morgen. misschien zo meteen wel. Ik weet het niet, tot nog toe gaat het prima. Af en toe ben ik wel emotioneel, ik hou me niet groter dan ik ben. Maar ik heb m’n kop erbij kunnen houden. Ik zie nog wel voor me wat er is gebeurd. Dat beeld hou je constant bij je. Maar ik kan het van me afzetten. Jaren geleden na een hartoperatie heb ik een RET-cursus (rationeel-emotionele therapie gevolgd om me te leren beheersen en dingen van me af te zetten. Daar heb ik nu ook plezier van.”
Over de details van de zaak mag Litjens niks loslaten. Niet over kenmerken van de daders, niet over wat precies is gestolen. “Ik zou wel willen, maar de politie zegt dat het beter is van niet.” Zeker is volgens Litjens, dat de actie op hem persoonlijk was gericht. 
“Ze komen niet voor niks met vier man”. Of de overval te maken heeft met zijn ondernemerschap in Escharen en de conflicten die hij had met de gemeente en buurtbewoners over overlast en vergunningen weet hij niet. “Dat vind ik een moeilijke vraag.”
Een politiewoordvoerder kan hier ook niks over zeggen. “Het is te vroeg om dat soort uitspraken te doen, vooralsnog houden we overal rekening mee.”
De ondernemer is flink toegetakeld door de vier mannen die hem overvielen. “Ik heb meer slaag gehad dan in m’n hele leven. Mijn rechterbeen is niet gebroken, maar ik kan amper lopen. Ze stonden er toch met een paar man op te springen. M’n kop en m’n nek zijn flink beschadigd.” Ambulancepersoneel onderzocht hem thuis. Toen Litjens veel last kreeg van zijn verwondingen is hij zelf naar een ziekenhuis gereden om zich na te laten kijken. Hij bleek niks te  gebroken hebben en ook geen beschadigingen aan zijn hersenen te hebben opgelopen.
“Ik dacht: als dit het laatste uur is, dan is het het laatste uur. Van vier man kan ik niet winnen. Maar eentje heb ik heb ik wel behoorlijk toegetakeld.. Maar dat heeft de anderen niet afgeschrikt.
De politie vond in ieder geval zijn mobiele telefoon terug, die was gestolen. Litjens: ” Toen zag ik dat zaterdag meer dan vijftig personen mij hadden proberen te bellen. Ik had ook een hoop sms’jes. Iedereen steunt me en al die positieve reacties doen me goed. Ik wil er ook graag over praten. Dat helpt.” 
Keerpunt 2010 wenst Ben en zijn familie veel sterkte de komende tijd en hoopt dat de politie de daders spoedig te pakken krijgt. En dat Ben de draad weer op kan nemen en zijn klanten kan bedienen zoals voorheen.
Eén gedachte over “Ondernemer Ben Litjens thuis in slaap overvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: