Grave Lokaal

Gezocht: musicalster voor musical in Grave.

“Het was té leuk om niet nog een keer het indrukwekkende soms zenuwslopende maar oh zo gedenkwaardige traject te doorlopen, dus… daar gaan we weer!”: Quirijn.

Het verhaal… …zou in eerste instantie “heel anders dan dat van Max” moeten worden, maar het feit dat het uit dezelfde pen komt zorgt voor de nodige (soms subtiele) gelijkenissen.

Als oud-klasgenoten in de brugklas deelt een stel jongeren dezelfde herinneringen aan de juffrouw ‘van toen’ en vooral aan haar creatieve mentorlessen. Bij velen is de opdracht waarbij leerlingen elkaar ‘veren in de kont’ moesten steken erg bij gebleven. De positieve energie die de klas voelde op dat moment komt gruwelijk van pas als zo’n tien jaar later de groep ‘aan elkaar hangt’ van frustraties, ziekte, scheidingen en nog meer ellende. Juffrouw Madelief blijft ongemerkt ook na al die jaren nog een veelbesproken, bindende factor tussen de jongeren. Dat wordt vooral zichtbaar als ze haar tegenkomen op de uitvaart van één van de vrienden… Dat is het begin van een ‘revival’ van de juffrouw, alleen al omdat één van de jongens (weer) verliefd op haar wordt.

Het verhaal is ‘uit het leven gegrepen’ en bevat een opeenstapeling van herkenbare situaties. Misschien is het meest kenmerkende wel dat het publiek een spiegel wordt voorgehouden. Of het nu gaat over het leven of over de dood, over huiselijkheid, op vakantie gaan in Frankrijk of over jaloezie, verliefdheid, houden van, afscheid en herinneringen… alles zit er weer in!

Ongetwijfeld ontstaan in het verhaal tijdens de repetities nieuwe wendingen, kwinkslagen, karakterologische toevoegingen en andere nieuwigheden. En dat is mooi ook…

Audities a.s. zondag: www.juffrouwmadelief.nl

Keerpunt 2010 wenst allen veel succes en blijft de voorbereidingen op de voet en met fotocamera volgen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *