VNG: Gemeenten moeten fuseren.

Kleine gemeenten moeten niet denken dat zij kunnen ontkomen aan herindeling.

Dat zei voorzitter Annemarie Jorritsma  van de Vereniging Nederlandse Gemeenten op het extra VNG congres in Amersfoort. Kleine gemeenten verzetten zich tegen de gedachte dat extra taken voor gemeenten  – politieke partijen zeggen in hun verkieizngsprogramma’s dat te willen – onvermijdelijk leiden tot minder gemeenten. VNG-voorzitter Jorritsma vindt dat de kleintjes de kop niet in het zand moeten steken : “Ik ga daarin niet mee. Lees alle verkiezingsprogramma’s er maar op na. We moeten fuseren.”

Het VNG-congres sprak een voorkeur uit voor intensieve en verdergaande regionale samenwerking van gemeenten boven de huidige, geleidelijke weg van herindeling-van-onderop als gemeenten zdat zelf willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: