Grave Lokaal

Geen interpellatiedebat: geboycot door coalitie o.l.v. Harry de Greeff.

Het op verzoek van VPGrave aangevraagde interpellatiedebat over de voortgang van de coalitie- en collegevorming, raadsprogramma enz. is er niet gekomen. Namens de “nieuwe”coalitie sprak Harry de Greeff het “njet”uit. Hij verwacht dat in mei de nieuwe wethouders al kunnen worden gëïnstalleerd. “Goed werk heeft tijd nodig.”

Jacques van Geest en Theo Reijnen staken niet onder stoelen of banken dat de verkiezingsbeloften van “openheid” en “transparantie” wel erg snel overboord gegooid zijn door CDA, LPG en VVD.

Keeerpunt 2010 reageerde als volgt:

Het is te(leurs)stellend te moeten constateren dat het de huidige en nieuwe coalitie niet gelukt is om bekwame wethouders uit eigen gelederen te benoemen.

We zijn te(leurs)gesteld dat er niet gecommuniceerd is met burgers, collega-raadsleden, griffier en burgemeester.

Transparant handelen enz. was een leuze voor de verkiezingen maar blijkt dus een loze kreet geweest te zijn.

Het enige dat we horen is dat er geschoven wordt met fractievoorzitters en dat de huidige wethouders hun biezen moeten pakken met alle financiële gevolgen (322.000 euro) van dien.

P.S. Het gerucht gaat sterk in Grave dat Hans Bos toch weer de VVD wethouder wordt. Hij heeft zich dat op een vergadering in het stadhuis laten ontvallen!!! Ook is zijn tweet: “Grave bestaat over 2 jaar niet meer” snel van internet verdwenen. Dat verklaart misschien ook zijn stemgedrag afgelopen dinsdag!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *