Grave Lokaal

Behandeling raadsvoorstel toekomst fa. Litjens in de voorbereidende vergadering.

Als gast van fractie KEEERPUNT 2010 schoof onze voorzitter mr. Ton van Elk de Freese uit Cuijk aan bij de behandeling van dit niet controversiële onderwerp.

Ton stelde de volgende vraag:

“Wat zijn de consequenties van het niet aanleveren van het volledig dossier in rechtszittingen bij de Rechtbank en de Raad van State?” “Als toen essentiële stukken ontbraken kan er nu ook niet gehandhaafd worden”. Uit oogpunt van fatsoen moet dat uitgezocht en hersteld worden.”

Vraag Keerpunt 2010: In 1992 was het dossier “ Litjens” niet compleet. Als het dossier compleet was geweest was er door de rechter dan een andere uitspaak gedaan?

Bron: informatie griffier Jos Roelofs

Bijdrage Jacques Leurs van Keerpunt 2010:

Keerpunt 2010 ontleent haar bestaansrecht o.a. om eindelijk conflicten met ondernemers op te lossen. Bijv. : Prinses Margriet, Scheepswerf, de Bons, Firma Litjens enz. Gisterenavond was ik als oud-prins van Pothuusburg er getuige van dat onze burgemeester Wilma Delissen aan onze nestor van de raad Piet Vollenberg de jubileumboeken 33 jaar Convent van Oud-Prinsen overhandigde. Dit speelde zich af op de Prinses Margriet. Wie had dat jaren geleden verwacht. Deze twee bestuurders op deze boot op die plek?

Keerpunt 2010 fractie-voorzitter Jacques Leurs heeft als fractievoorzitter van het CDA en vice-voozitter van Graveon de affaire Litjens al onder de aandacht gebracht van CDA wethouder Harry Opsteegh. Na het vertrek van wethouder Jacques van Geest werd Harry deeltijd wethouder Bouwen enz. Harry heeft op zijn eigen wijze hard gewerkt, volgens de Boeren Verstand Methode, met zijn ambtenaren om tot een vergelijk te komen. De gebroeders Jan en Ben Litjens werden steeds overal bij betrokken en konden meesturen. Gelukkig is dit onderwerp door de raad en college niet controversieel verklaard en kunnen we dinsdag besluiten nemen.

Keerpunt 2010 hoopt dat de raad zich goed verdiept in dit dossier en 20 april unaniem aanstuurt op een positief besluit zodat er snel een alles omvattende overeenkomst tussen alle partijen en buurtbewoners komt.

Als het raadsvoorstel wordt  verworpen dan kan de Fa.Litjens op de noordzijde ongehinderd een grote loods terugbouwen en zelfs de woning afbreken en ook daar industriële activiteiten beginnen. Die plek grenst dan aan Het Esters Hof en daar ligt dan een grote hindercirkel op. De laatse fase van dat project kan dan niet gerealiseerd worden op de voorgenomen locatie.

Twee opmerkingen uit het vorige agendapunt tenslotte:

1. De Rekenkamercommissie schrijft: dossiervorming niet compleet. Ook in deze is het dossier niet compleet.

2. Burgemeester Delissen:draagvlak in de samenleving moet er zijn voor de te nemen besluiten”.
De firma Litjens heeft zijn plannen aan de voltallige Dorpsraad Escharen voorgelegd en deze was unaniem enthousiast over de voorgenomen plannen en hoopte ook dat het Hof van Esteren ongehinderd gerealiseerd kan worden. Ook de klanten van Ben zijn gebaat bij een verbeterde presentatie op het terrein aan de Zuidkant. Alleen maar winnaars ook voor de verkeersveiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder