Grave Lokaal

8 vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders d.d. 22 maart.

Vraag 4. Huisvestingsplan Scholen en voorstel Brede Scholen en Maatschappelijke Voorzieningen.
N.a.v. het deelnemen aan de beroepenmarkt van de Sprankel en het mijn bezoek aan de Open Dag van VISIO de volgende vragen:

1. Wanneer valt de beslissing om in Grave nieuwe scholen te gaan bouwen voor de 160 leerlingen van VISIO?

2. Is er een Integraal Schoolhuisvestingsplan? In Boxtel heeft men een prima uitgewerkt plan, volgens burgemeester van Beers op de Open Dag, dat goed als basis kan dienen.

3. Wanneer kan de gemeenteraad het voorstel over de Huisvesting van de Brede Scholen en Maatschappelijke Voorzieningen tegemoet zien? In de Sprankel zijn de vloerbedekking en plafonddelen vernieuwd.

Vraag 5. Waarstaatjegemeente.nl

Wanneer worden de resultaten van het laatst gehouden onderzoek op de site geplaatst? Als je de site bezoekt dan staan er geen gegevens van Grave op deze publiekssite.

Zie: http://www.waarstaatjegemeente.nl/

Vraag 6.  Verbetering van de dienstverlening; “5 beloften aan de burger”.

Volgens een schrijven van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Het Ministerie van Binnenlandse Zaken laat de gemeente Grave nog een hoop instrumenten ter verbetering van de (digitale) dienstverlening ongebruikt. Beide partijen roepen de gemeente op de afspraken die daarover gemaakt zijn na te komen en extra inspanningen te verrichten voor de verbetering van de dienstverlening.Eind 2010 loopt het bestuursakkoord af. Maakt dus nog gebruik van de gelden en instrumenten.

Gaat Grave nog een inhaalslag maken en zich houden aan de gemaakte afspraken wel of niet in samenwerking met Mill en Cuijk?

Zie http://www.5beloften.nl/

Vraag 7.  Financiele ondersteuning buitensport.

S.V .Estria, v.v. Gassel, G.V.V,.’57 Hockeyclub Grave en v.v. S.C.V. ’58 hebben te(leurs)tellend gereageerd op uw beslissing om de clubs geldelijk te steunen. Kunt U in het kader van de actieve informatieplicht de gemeenteraad informeren over deze kwestie. De raad kan dan zelf beslissen of ze met de besturen van gedachten willen wisselen. In omliggende gemeenten worden de sportverenigingen wel volledig financieel gesteund t.a.v. de primaire voorzieningen.

Op 25 februari is deze brief al verstuurd. En daags voor de verkiezingen pas in de raadsmap gelegd!!!

Vraag 8. Hondenpoepbeleid.

Volgens een publicatie in de Gelderlander iser nog geen bekeuring uitgeschreven in het kader van de handhaving van het door de raad aangenomen hondenpoepbeleid. Als stok achter de deur werd dit meegenomen bij de behandeling van het raadsvoorstel. Welke conclusies trekt het college uit deze constatering? Ons is verteld dat er regelmatig waarschuwingen zijn uitgedeeld. Klopt dat wel?

Vraag 9. Hart van Grave.

Heeft het graven in de proefsleuven in de binnenstad consequenties voor de voortgang van dit project? Moet de dichtgegooide sleuven weer opengemaakt worden? Moet er meer gegraven worden op een grotere locatie? Is het budget toereikend?

Vraag 10. Oud papierprijs enz.

Tijdens de controle van de administratie van de Katholieke Bond voor Ouderen Grave als kascontrolelid werd mij verteld dat de vereniging weer opdraait voor de kosten van de huurcontainers. Daardoor neemt het in te zamelen bedrag flink af. Kunt U de raad informeren over de ontwikkelingen rond het ophalen van Oud Papier? Meerdere Graafse verenigingen hebben te maken met een verlaging van hun inkomsten.

Vraag 11. Inkoopbeleid nader toegelicht en klantvriendelijkheidsonderzoek.

Jammer genoeg is de avond over het regionaal inkoopbeleid gecanceld. Wethouder Bos reageerde met misschien zijn ze al wel op de hoogte of hebben ze het te druk. Als wethouder Economische Zaken moet hij als geen ander weten dat ondernemers drukke baasjes zijn met volle agenda’s. De uitnodiging viel wel erg laat op de deurmat en uitnodigen via een oproep in de krant werkt ook niet. Waarom niet nogmaals proberen om deze avond te organiseren en dan ook voorbeelden en meer informatie geven. Wanneer komt het klantvriendelijkheidonderzoek onder ondernemers ? Al geruime tijd geleden heeft de raad daarvoor opdracht gegeven.

Een gedachte over “8 vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders d.d. 22 maart.

  • Jo de Wit, amateur-archeoloog

    Vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders dd 22 maart.
    Vraag 9. kan vervolgens beantwoord worden als hieronder,
    maar als zij van mening zijn dit anders te verwoorden, ook prima.

    Vraag 9. hart van Grave.

    1. Ja, de consequenties voor de voortgang heeft gevolgen van dit project, zo zal "het hart van Grave" ook archeologisch op de kaart gezet worden.
    Hier zal vijf maanden professioneel onderzoek nodig zijn dat misschien wat uitloopt om het geheel in tekening te zetten en het te doen opgraven.
    Ook zal gekeken moeten worden of hier tijdens onderzoek geen opzienbare monumenten tevoorschijn komen, zo ja, deze in te passen, zichtbaar te maken, te restaureren in de parkeergarage.
    2. Ook de nu dicht gegooide sleuven worden weer opengemaakt.
    3. Een opgravingsbedrijf zal ook hier in Grave geen vliegen aan het vangen zijn, zij staan er immers voor om deze opgraving in goede aarde te laten verlopen, en tenslotte zal hier een aardig prijskaartje aan hangen.
    Zo al hopen wij, dat de kosten van deze en komende opgraving al bij de nieuwbouw in gecalculeerd zijn, anders zouden de appartementen wel eens duurder uit kunnen vallen.
    4. Deze locatie moet grootschalig aangepakt gaan worden als het aan ons ligt, tenslotte is het een unicum wat de locatie betreft, en je graaft het maar een keer op in "het hart van Grave" dat eens in de 13e of in het begin van de 14e eeuw vorm aan ging nemen en zijn activiteiten op de Markt ging ontwikkelen, het is tenslotte geworden wat het nu is.
    Budget? hier gaan we het toch niet over hebben.
    Wat zouden we anders aan de wet Malta hebben waar wij geen invloed op hebben gehad deze in te voeren, tenslotte is deze wet bekrachtigt in Nederland, zullen ze ook de lasten moeten dragen die deze verdragen getekend hebben.
    Een tip.
    Maar het kan goedkoper, je huurt een kraan met machinist bij de Firma Litjens te Escharen en een afgestudeerde Professioneel Archeoloog, een die werkloos is, vrijwillige amateur archeologen zijn in overvloed die in deze omgeving rondzwerven en graag behulpzaam willen zijn, toestemming van de R.O.B. en moet je zien hoeveel het scheelt in de kosten.
    Omdat we zo vlug mogelijk willen beginnen met de nieuwbouw dat niet meer weg te denken is,
    vraag ik bij deze, wie gaat dit allemaal regelen.
    Tijdens de rondvraag kunt u dit kenbaar maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *