Grave Lokaal

Zakkenvullers signaleren zwerfvuil en ruimen op.

In en om het Graafse centrum haalt Adèle Busser, initiatiefneemster, samen met Corrie Willems sinds enkele maanden zwerfafval op. Iedere woensdagmiddag proberen ze een uurtje tijd te maken voor hun nieuwste hobby: “Onze mooie stad schoon houden”. Adèle is op het idee gekomen tijdens de opening van het nieuwe stadhuis van Grave.
Haar aandacht werd getrokken door de infostand van ‘Afvalverzameling Land van Cuijk en Boekel’. Zij zijn het ook die de materialen leveren zoals: zwerfafvalzakken,
knijpertjes, veiligheidshesjes en werkhandschoenen.

Adèle vertelt: “Omdat ik me al lang ergerde aan al het rondslingerende afval in onze
mooie stad heb ik zelf het initiatief genomen om er wat aan te doen. Toen Corrie mijn inzamelingsdrift eens gade sloeg, bood ze spontaan haar hulp aan. Ook zij heeft haar hart voor Grave op de goede plek zitten.”

Corrie over de aanblik van ‘haar’stad: “Ik kan het niet zien al die troep, het is zo zonde en staat zo rommelig.” Beide dames weten heel goed waar ze het voor de
doen: “Het milieu op orde houden voor onszelf en de toekomst van onze jongeren. Het zou mooi zijn als meer inwoners hetzelfde voor hun stad voelen.

We kunnen nog best wat hulp gebruiken. Ons doel: Al zakkenvullend ‘onze eigen hobby de laan uit te werken’. Iedereen moet trots kunnen zijn op onze schone stad aan de rivier.”

Heeft u net als Adèle en Corrie interesse om de Graafse straten schoon te houden dan bent u geschikt voor dit werk en mag u zich aanmelden bij de initiatiefneemster:

Adèle Busser; telefoonnummer: 0486-472570;
adelebusser@hccnet.nl.

Materialen om uw werk te kunnen doen, zijn gratis af te halen bij Adèle. Ook kunnen de volle zakken bij haar ingeleverd worden.

Bron: de Graafsche Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *