Grave Lokaal

“Nieuw” gerucht over AZC.

Het artikel in de Gelderlander van vandaag met de kop: “8 miljoen euro voor een plek op het Wisseveld” trok natuurlijk mijn aandacht. Ik heb als één van mijn principes dat je de krant moet lezen en daarna gaan informeren wat er werkelijk aan de hand is. Dus heb ik enkele raadsleden gebeld met de vraag wat zij hierover mochten en konden vertellen. De twee die ik te pakken kreeg gaven zo ongeveer hetzelfde antwoord dat het midden hield tussen we mogen en kunnen niets vertellen. Wel kon ik afleiden dat die informatie zo ongeveer uit november dateert. Aangezien ik niet goed weet wat de Gelderlander verstaat onder “bronnen rond de Graafse gemeenteraad” ben ik maar niet verder gaan zoeken en neem maar aan dat de informatie in de krant wel ongeveer juist is. Dat is ook niet zo bijzonder want als het COA uit de kazerne weg wil zullen zij ergens grond moeten kopen en dan is Wisseveld een voor de hand liggende optie. Kennelijk is GBB de grondeigenaar en dan ligt contact tussen GBB en COA ook voor de hand. Aangezien de eventuele koopsom dan ook naar GBB gaat zou je kunnen denken dat de gemeenteraad in alle vrijheid kan beslissen of men een nieuw contract met het COA wil en zo ja of het nieuwe AZC op het Wisseveld kan worden gevestigd. Waarom dan toch al die geheimzinnigheid en deze publicatie juist nu? Ja en dan ligt het antwoord natuurlijk ook weer voor de hand. De beslissingsvrijheid van de gemeente op het Wisseveld is blijkbaar niet zo groot. Al eerder heb ik gevraagd naar de verhouding tussen gemeente en GBB. Maar ook bij de behandeling van het overzicht van de grondexploitatie kwam daarover niets naar buiten. Dat moet toch een keer naar buiten komen en dan heeft een tijdje (al meer dan een jaar nu)geheimzinnig doen geen enkele zin.

Als het dan toch waar is dat de gemeente financieel gebaat is met vestiging van een AZC op het Wisseveld wordt het helemaal boeiend. VVD en LPG, twee van de drie coalitiepartijen, hebben zich al uitgesproken tegen een nieuw contract met het COA. Je kunt het daar al of niet mee eens zijn, maar die uitspraak is wel gebaseerd op een visie. Zijn die partijen bereid hun visie te verkopen.

De op zich afzonderlijke vragen: wat willen we met het AZC, wat willen we met het Wisseveld en hoe houden we Grave financieel strong>>gezond lopen nu wel helemaal door elkaar. En dan wil men in januari beslissen.

Wat zeker is: ik wens u allen een prettige en veilige jaarwisseling, een gezond 2010 en daarbij een goede raad op 3 maart

Bron:http://leodevreede.blogspot.com/2009/12/nieuw-gerucht-over-azc.html


1 reacties:
Leon Willemse zei
Jacques,
Ik hoop dat je ook in 2010 ons via je website op de hoogte houdt van hetgeen er werkelijk reilt en zeilt in Grave en ons van de nodige achtergrondinformatie voorziet.
Hopelijk wordt jouw keerpunt 2010 ook ons keerpunt!

2 januari 2010 18:13

Een gedachte over ““Nieuw” gerucht over AZC.

  • Jacques,
    Ik hoop dat je ook in 2010 ons via je website op de hoogte houdt van hetgeen er werkelijk reilt en zeilt in Grave en ons van de nodige achtergrondinformatie voorziet.
    Hopelijk wordt jouw keerpunt 2010 ook ons keerpunt!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *