Grave Lokaal

AZC: 8 miljoen euro voor een plek op Wisseveld.

door: Frank Houtappels

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) biedt 8 miljoen euro voor een lap grond op bedrijventerrein Wisseveld in Grave. Dat bevestigen verschillende bronnen rond de Graafse gemeenteraad. Die is daar in vertrouwen over ingelicht. Het gaat om een stuk grond naast het nog te bouwen verzorgingscentrum Maaszicht. De grond ligt verder tussen Industriestraat, Handelstraat en Koninginnedijk en is eigendom van de Grond- en Bouwbank b.v. (GBB).

Vorig jaar bleek dat woniongbouwplannen van de gemeente en GBB voor Grave op een miljoenenverlies uit kunnen lopen. De plannen gingen uit van 420 woningen. Tegelijk is het COA op zoek naar een nieuwe plek voor het AZC. Dat staat nu nog op de voormalige Generaal de Bonskazerne in Velp. Het COA wil er graag blijven, maar dan moet het van Grave de kazerne opknappen. Dat zou te duur zijn, waardooor Wisseveld in beeld is als alternatief.

Een woordvoerder van het COA zegt niet te weten van de onderhandelingen met GBB. “En als er onderhandeld zou worden, doen we daar geen uitspraken over. Dat kan prijsopdrijvend werken je hebt het wel over gemeenschapsgeld.” Ook een woordvoerder van de gemeente zegt niets te weten van een bod op de grond. GBB was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Begin 2010 praat de gemeenteraad over de toekomst van het asielzoekerscentrum.

Bron: de Gelderlander/Maasland/31-12-2009

3 gedachten over “AZC: 8 miljoen euro voor een plek op Wisseveld.

  • Nooit gedacht dat het zo ver kwam.

    Acht miljoen

    Dat kunnen we toch niet maken, om zoveel geld aan te nemen,en zeker niet als het voor een goed doel is, en daar spreken we nu over.
    Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.
    We hebben meerdere terreinen bijna voor niets
    ( verkocht )weggegeven, het arsenaal, het klooster, anders wel, we gooien zoveel gemeenschaps geld in Grave over de balk dat hier wel sprake kan zijn voor: schenking.
    Het is wel dat we het nu over medeburgerschap spreken en over werkgelegenheid, al zal dit niet veel werkgelegenheid opleveren. of zal het in 2010 hetzelfde resultaat opleveren, zoals dat ook niet gebeurd is in 2009 naar 2010, hier zie ik dat mensen niet echt dichter naar elkaar heeft gebracht, maar het tegendeel, uit uitelkaar worden gedreven, en dan niet te spreken over onze burgerongehoorzaanheid, vragen we ons af waar komt dat vandaan, geen outogordel om omdat je uit wilt stappen voor je voordeur, krijg je een bekeuring voor geen autogordel dragen.
    Verder wens ik op deze wijze onze burgers in 2010 een gezond en een gelukkig nieuwjaar toe, en dat ze eer ze beginnen aan iets, eens terug kunnen kijken naar voorafgaande jaren.

    Beantwoorden
  • Beste Jacques,

    Ik wens jou en 'keerpunt 2010 met hart en ziel' een heel gezond en succesvol jaar toe.
    Het wordt tijd dat er in Grave een partij komt die met 'hart en ziel' de stem van de bevolking laat horen binnen de Gemeenteraad!

    Hartelijke groet,
    Bea van Gent

    Beantwoorden
  • Idd in geld over de balk gooien is Grave erg goed, zie 1e reactie,maar ik heb het idee dat de raadsleden TEVEEL naar hun eigen belang kijken, en niet naar dat van de burgers van de gemeente Grave.
    Een AZC in Grave is,zeker in de huidige financiele malaise waarin de Gemeente verkeerd,voor alle partijen het beste, voor de werkgelegenheid,winkelaanbod,rijksbijdrage,politie,en niet onbelangrijk de belastingdruk van de inwoners, want die zal flink omhoog moeten als het COA verdwijnt uit Grave.Sommige raadsleden maken er een koehandel van inherrent aan hun oude vak, maar zo bestuur je geen gemeente.Mijn stem gaat dan ook naar keerpunt 2010

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *