De opkomst van de Geuzendemocratie.

De schrijver van dit boek is Bert Euser. Hij is ondernemer en reeds vele jaren gemeenteraadslid, oud-wethouder en oud-bestuurder van de Stadsregio Rotterdam (jeugdzorg en sociaal beleid). Hij verruilde het lokale CDA voor Echt Voor Albranswaard, een nieuwe lokale partij die hij in 2005 oprichtte. De partij werd met 24 procent de grootste bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Loklae leiders beschrijft de overstap die vele politici maakten van een landelijke partij naar nieuwe lokale partijen, en laat de oprcihters aan het woord. Hun doel is niets minder dan de vernieuwing van de democratie om daarmee concrete problemen op te lossen. En daarvoor moesten ze, net als ooit de roemruchte geuzen, de bations van de gevestigde partijen innemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: